Wedstrijdverslagen H1 en D1 VSTS

Zaterdag 29 oktober mochten wij voor de derde keer in 7 dagen aantreden, onze fitheid gezien geen enkel probleem…

Tegenstander Zovoc H2, de nummer 7 van de competitie, kwam op bezoek. Dat wij, Kraan & Roos VSTS H1, met blessures te maken hebben is natuurlijk bekend maar met het uitballen van Mark, de dag voor de wedstrijd, werd het niet makkelijker. Ter aanvulling speelde Jimmy, Melvin en ‘Leo’ mee.

De eerste set startte we vrij scherp en door als een goed team hard te werken waren wij toch enigszins verrassend in staat de eerste set te winnen! Voor onze begrippen vrij ruim met 25-21.

Na deze eerste succesvolle set vielen we weer meer terug naar het probleem van de seizoenstart. Het goede spel zakte weg en er werd slap gespeeld. Voor tegenstander Zovoc, een ervaren tegenstander, een uitgelezen kans om terug te komen en met 15-25 te winnen. Een aardige domper en die domper was de derde set nog merkbaar. Het spel werd weer beter maar het was net niet genoeg voor een nieuwe voorsprong. Met 23-25 verlies moest de vierde set de redding brengen.

En zo gezegd zo gedaan!! Door wederom hard werk en meer aanvalsdruk konden wij Zovoc omver krijgen. 25-22 als setstand en een beslissende vijfde set was het resultaat. Dit seizoen hebben wij twee maal eerder een vijfde set gespeeld, hoe die eindigde is niet helemaal duidelijk maar onszelf belonen met een 3-2 winst zou wel leuk zijn. Na een iets zwak begin konden wij met goede servicedruk de vijfde set met 15-9 winnen!!

Vanaf volgende wedstrijd zal Erik weer in het land zijn en hopelijk de rest wat minder geblesseerd. Onze volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 19 oktober om 16:30 tegen de studenten van Punch.

‘VSTS dames 1 stunt tegen streekgenoot Nesselande’

Afgelopen zaterdag mochten de dames van VSTS weer aantreden na twee weken rust.

Omdat Sieme Boom ook z’n rust moest pakken vanwege een beginnende hernia werd een beroep gedaan op Pim Scherpenzeel, die de dames coachte, en dat deed hij weer zeer verdienstelijk. Als verrassing kwam Sieme Boom toch nog om het schouwspel te aanschouwen, maar liet hij de formaliteiten over aan Pim Scherpenzeel.

De tegenstander was Nesselande dames 1, uit Zevenhuizen. Nesselande wat tweede stond op de ranglijst was een tegenstander om te laten zien voor de dames van VSTS wat zij in huis hebben.

De volgende zeven werden het veld ingestuurd: Judith Terpstra, Karin Klein, Anita Michalek, Marianne Polderdijk, Sam Schajik, Annemarieke Zwaneveld en Krystel Termorshuizen.

De eerste set hielden beide teams elkaar in evenwicht en er werden geen punten cadeau gedaan. Met goede servicedruk werd de passlijn van Nesselande onder druk gezet en zorgde ook net voor het verschil aan het einde van de eerste set, waardoor deze winnend werd afgesloten door VSTS met 25-20.

Blij met dit goede begin ging de Borftse formatie verder in set twee. Duidelijk aangeslagen door het verlies van de eerste set kwam er niet veel tegenstand van Zevenhuizense kant en kon er vrijuit gespeeld worden. Judith Terpstra speelde een uitstekende wedstrijd op alle spelonderdelen en wist haar aanvalsters goed vrij te spelen en zo konden deze de punten weer binnenslaan, of zoals Annemarieke Zwaneveld vaak deed, tactisch wegleggen.

De tweede set was met 21 minuten gespeeld met een tweede setwinst van 25-14 op het scorebord in Bodegraafs voordeel.

De derde set werd ook weer goed gestart maar Nesselande bleef nu wel wat beter bij de les.

Ondanks dat stond de passlijn als een huis en kon Krystel Termorshuizen aan het net met hartenlust inslaan op haar ex-teamgenoten, vanwege de prachtige set-ups van Judith Terpstra, die elkaar deze wedstrijd goed konden vinden. Sam Schajik liep vaak de blokkering dicht waardoor er directe blokpunten werden gescoord waardoor Nesselande achter de feiten aan bleef lopen. Ook maakte Pim Scherpenzeel goed gebruik van z’n wisselmogelijkheid, door Elvira Duiven een paar keer in te brengen voor haar moeilijke service en rake klappen aan het net.

Deze set en daardoor ook de wedstrijd, werd gewonnen met 25-21.

De euforie was al groot maar de kers op de taart zou natuurlijk een 4-0 overwinning zijn.

Misschien al iets te vroeg zittend op een roze wolk begon VSTS slap met een achterstand van 0-4, waarop Pim Scherpenzeel z’n team naar de kant haalde en even kort toesprak. Daarna kwam het goede spel weer terug en dicteerde VSTS de wedstrijd weer.

Marianne Polderdijk sloeg in deze set ook de puntjes overtuigend binnen op passes die niet perfect waren maar met lef aangespeeld door Judith Terpstra, waardoor de tegenstander geen antwoord had. Met het enthousiasme en keurig verdedigen van Karin Klein werd er met concentratie en lol gespeeld. Aan het eind van de vierde set gaf VSTS gas en stond er met 25-20 een hele onverwachte maar verdiende 4-0 winst genoteerd.

Heel tevreden met dit resultaat gaan de dames aanstaande vrijdag op bezoek bij Leython, waar zij tegen het tweede damesteam moeten spelen, wat ook koploper is, hopelijk dit overtuigende spel kunnen doortrekken.