Wedstrijdverslagen H1 en D1 van VSTS

Hieronder de wedstrijdverslagen van Heren en Dames 1 VSTS uit Bodegraven.

Verdiende 3-1 overwinning VSTS Heren 1

Zaterdag 19 november speelden wij een interessante thuiswedstrijd tegen de studenten van Punch. Een team dat voor de wedstrijd op de 9de plek stonden. Wij, momenteel 11de op de ranglijst, konden de punten goed gebruiken.

Ons spel laat de laatste tijd een stijgende lijn zien en wij gingen dus met goede moed de wedstrijd in. Dit pakte in eerste instantie niet zo goed uit en het spel liep niet erg soepel. Met vrij weinig controle op de wedstrijd kon Punch vrij eenvoudig en vrij volleyballen. De eerste set ging na zwak spel van ons met 14-25 naar Punch H3.

Dat moest anders! Door meer als team te gaan spelen ging het niveau snel omhoog en tegenstander Punch kwam er steeds minder aan te pas. Door setwinst in de tweede en derde set met 25-22 en 27-25 kwamen we op een 2-1 voorsprong. De eerste ruime overwinning was in de maak.

Hiervoor moest alleen nog de vierde set gewonnen worden. Anders zou een vijfde set beslissend worden. Zo ver hebben we het niet laten komen en met een overtuigende vierde set en 25-18 winst was de eerste 3-1 overwinning meer dan verdiend!

Onze volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 10 december om 16:30 tegen VV Haaglanden H3, momenteel de nummer laatst.

‘VSTS dames 1 koploper na vierde 4-0 overwinning op rij’

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen NVC dames 1 op het programma, die terug zijn van weggeweest in de derde divisie. Een aantal van deze dames waren bij de wedstrijd uit vorige week tegen Vives al op de tribune gespot om de Borftse formatie al in actie te zien, zodat zij een strijdplan konden maken.

De volgende zeven speelsters werden door Sieme Boom het veld ingestuurd: Judith Terpstra op de spelverdeling, Marianne Polderdijk en Sam Schajik op het midden, Karin Klein op de diagonaalpositie, Anita Michalek als libero, Annemarieke Zwaneveld en Krystel Termorshuizen als passer/lopers.

De wedstrijd werd slecht begonnen door VSTS en ze keken lange tijd tegen een achterstand aan, waardoor Sieme Boom bij een stand van 3-8 z’n speelsters wakker schudde met een time-out. Daarna werd door wat servicedruk van Bodegraafse kant wat teruggedaan en stond het weer 14-14. Maar NVC rook bloed en nam weer het initiatief, vooral door hun middenspeelster waar de blokkering van VSTS geen passend antwoord op had en zij vele punten kon maken. Op 19-23 nam Sieme Boom weer een time-out met de boodschap dat z’n team zich maar de wedstrijd in moest gaan spelen om in de tweede set goed te beginnen maar de dames dachten daar anders over en met name Annemarieke Zwaneveld die een inhaalslaag maakte met haar serviceserie en zo toch de eerste set werd binnengehaald met 26-24.

De dames van NVC hadden hier geen rekening mee gehouden en waren zichtbaar van slag.

De tweede set werd daarom ook een walk-over voor VSTS, de servicedruk werd opgevoerd en er kwam weinig terug en daarmee was de tweede set met 25-12 binnen 18 minuten een feit, weer in het voordeel van Bodegraven.

De derde set speelde NVC het spelletje weer goed mee en ging het gelijk op.

Met verschillende wissels aan Bodegraafse zijde probeerde Sieme Boom, ondersteund door Karen Knip en Mirjam van der Kruk, zijn team optimaal te laten draaien. Zo kwam Elvira Duiven af en toe binnen de lijnen en ook Jacky de Graaf liet haar kunsten zien, blokkerend en aanvallend. Alle twee de coaches hadden hun time-outs nodig om het spel aan de overkant te ontregelen en met enorme vechtlust trok VSTS toch aan het langste eind en won de derde set en daarmee de wedstrijd met 28-26.

De vierde set was een kopie van de eerste, VSTS was niet scherp en lange tijd zag het eruit dat NVC met een punt naar huis zou gaan. Toch werd er ook nu weer goed geserveerd en zorgde Anita Michalek samen met Karin Klein dat er geen bal op de grond kwam en Krystel Termorshuizen werd op haar wenken bediend door Judith Terpstra waardoor zij de ballen prima in kon slaan evenals Marianne Polderdijk die een bijna 100% scoringspercentage had deze wedstrijd. Dit zorgde ervoor dat boven de twintig punten NVC niet meer aan bod kwam en VSTS deze set kon uitspelen en met 25-20 won.

Een 4-0 overwinning stond na ruim anderhalf uur gespeeld te hebben op het scorebord genoteerd. De dames blijven zichzelf verrassen en mogen aankomende week twee keer aantreden om hun spel weer te verbeteren en dan met name de beginfase van de sets moet op gefocust worden.

Aanstaande donderdag wacht Jupiter dames 1 voor de tweede bekerronde, uit om 20.45 in Oudewater en zaterdag 26 november wacht de 7de competitiewedstrijd, uit bij Shot in Culemborg.