Debutanten festival bij BZ&PC en proeftraining schoolwaterpolo

 




Afgelopen weekend maakte opnieuw een jeugdspeelster van BZ&PC haar debuut in BZ&PC Dames 1. De nog maar 14-jarige Zoë Sterk mocht in het uitduel van BZ&PC Dames 1 voor het eerst meedraaien op het allerhoogste clubniveau. De wedstrijd werd overigens met 3-16 ruim gewonnen van PSV Eindhoven. Zoë is overigens niet de eerste debutante van BZ&PC.

Dit seizoen debuteerden er maar liefst 6 jeugdleden in de selecties van de vereniging. Eerder debuteerden Maaike Broersma (14), Nicole van Jaarsveld (15), Saskia Klinkenberg (16) in Dames 1. Daarnaast maakten Scott Scheerder (18) en Stefan Sterk (16) hun debuut in de herenhoofdmacht.

Sinds dit jaar haakt de jeugd sinds lange tijd weer aan bij de hoofdmachten van de vereniging. Een periode van zes jaar diende overbrugd te worden door zowel de heren- als damesselectie. Door grote gaten in de jeugdopleiding bleef de aanwas achter. Door grote inzet van onder andere de jeugdtrainers, mag het resultaat er zijn.

Het begin van een nieuw rooskleurig tijdperk voor het Bodegraafs waterpolo.

Proeftraining schoolwaterpolo groot succes

Zaterdag 4 februari hebben 52 kinderen uit groep 4,5 en 6 van verschillende basisscholen uit Bodegraven-Reeuwijk een oefentraining voor het BZ&PC scholenwaterpolo gevolgd. Tijdens deze training leerden de basistechnieken van het waterpolo zodat ze over 2 weken, op zaterdag 18 februari, tijdens het schoolwaterpolo toernooi goed voor de dag komen.

Op zaterdag 18 februari van 12:00 – 15:00 zal het BZ&PC scholenwaterpolotoernooi gehouden worden in zwembad de Kuil. Voorgaande jaren deden er meer dan 100 kinderen mee aan het toernooi en nar alle waarschijnlijkheid zal dat dit jaar ook weer zo zijn. De inschrijving is nog niet gesloten. Meer informatie over het BZ&PC scholenwaterpolo toernooi: schoolwaterpolo@bzpc-bodegraven.nl.

Ingezonden bericht

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie