Judoka’s Sportschool Goederaad op NK

Op zaterdag 11 maart streden vier judoka’s van Sportschool Goederaad op het NK Judo tot 15 jaar in Tilburg. Twee weken geleden wisten de vier zich hiervoor te plaatsen via de districtskampioenschappen in Den Haag.

In de ochtend streden Indy Spits (tot 48 kg) en Meta van Wensveen (tot 52 kg). Meta verloor haar eerste twee partijen, waardoor ze al vroeg in het toernooi uitgeschakeld was. Indy Spits werd vrij geloot in de eerste ronde. Haar eerste partij verloor zij. Haar tweede partij won ze met een houdgreep. Haar derde partij eindigde in een golden score, waarin ze helaas het onderspit moest delven. In de middag was het de beurt aan Jelle van Veldhuizen (tot 66 kg) en Caitlin Binnendijk (tot 57kg). Ook Jelle werd de eerste ronde vrij geloot. Hij verloor zijn twee wedstrijden helaas, en werd net als Meta vroeg uitgeschakeld. Caitlin Binnendijk wist haar eerste 2 partijen te winnen. Haar derde partij verloor zij. Door een aangezette verwurging in haar verloren partij, kostte het haar wat moeite terug te komen in haar vierde partij, die ze overigens wel won. In de beslissende partij om de derde en vierde plaats moest ook zij helaas het onderspit delven.

Al met al kijkt coach Eric Zwaan terug op een mooi toernooi, waarbij Caitlin Binnendijk zich vijfde, en Indy Spits zich negende van Nederland mogen noemen in hun gewichtsklassen in de categorie tot 15 jaar.

Foto’s: René Binnendijk