Renovatie Vromade-Brug door Domburg Bodegraven en Van den Berg Hardhout B.V

blank

De renovatie van de Vromade-Brug is een schenking namens Van den Berg Hardhout B.V. uit Lopik en Domburg Bodegraven B.V. uit Bodegraven aan de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

blank


Voor dit renovatie project is gebruik gemaakt van drie soorten FSC® gecertificeerd hardhout, om iets te laten zien van de soortenrijkdom van de tropische bossen. De tussenregel van de leuning is voorzien van Muiracatiara. en de boven regels van de brug zijn voorzien van Cedrorana en Tatajuba.

Alle gebruikte hardhoutsoorten bij dit project hebben een duurzaamheid klasse 1 of 1/2. Wat betekend dat het hout goed bestand is tegen diversen soorten weersinvloeden en minimaal 25 jaar meegaat! Dit hout is dus perfect voor het gebruik van buitentoepassingen.

Omdat Van den Berg Hardhout B.V. en Domburg Bodegraven B.V. het belangrijk vinden om rekening te houden met mens en dier is voor de gehele renovatie enkel gebruik gemaakt van FSC® gecertificeerd Hardhout.

Maar waarom is het gebruik van FSC® hardhout nu zo belangrijk?

‘’Door te kiezen voor FSC® gecertificeerd hardhout draagt u bij aan de bescherming van de tropische bossen. Dat is van groot belang voor de miljoenen mensen en dieren die direct van het bos afhankelijk zijn en voor het tegengaan van klimaatverandering. Helaas is dit bij velen nog niet bekend, met verder verlies van tropische bossen tot gevolg. Wij kiezen voor FSC gecertificeerd tropisch hardhout, omdat dit sterk, duurzaam en 100% natuurlijk is.

Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden blijven. Met verantwoord bosbeheer doelen wij op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders.

Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw’’.

Een leuk initiatief van deze twee bedrijven met een positieve uitstraling voor zowel de bewoners van Bodegraven als voor de beheerders en bewoners van de bossen uit het land van herkomst.

blank

blank

blank

Advertorial

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie