RVC’33 niet voorbij stug DOSR

Richting het eind van de competitie moeten de plekken verdeeld gaan worden. RVC hoopt de tweede plaats kracht bij te kunnen zetten en de tegenstander van vandaag, DOSR, doet er alles aan om degradatie te voorkomen. RVC won vorige week thuis van Teylingen en reisde dus met het hervonden vertrouwen af naar Roelofarendsveen. Het zonnige weer zorgde voor voldoende supporters van beide teams, wat allebei de teams goed konden gebruiken.




Het was een rommelige openingsfase en laagvlieger DOSR wist het RVC snel moeilijk te maken. Door het warme weer leek het tempo aan de lage kant te liggen, waar DOSR snel gebruik van wilde maken. Door slordig balverlies kwam RVC in de beginfase bijna niet aan voetballen toe en wist het ook de anders zo krachtige slag op het middenveld niet te winnen. Balverlies was ook de aanleiding voor de voorsprong van de thuisploeg. Centrale verdediger Bouke Boumans ging in de fout door zich te verstappen tijdens het terugspelen op keeper Van Leeuwen. Hierdoor kon de DOSR spits de bal onderscheppen en simpel langs de RVC doelman binnen schuiven. Het was voor de Reeuwijkers zaak om uit een ander vaatje te tappen. RVC wist langzaam maar zeker het spel een beetje terug te vinden en hadden voor rust al op gelijke hoogte kunnen komen. Rens Mathot ontving een hoge bal terwijl hij alleen voor de keeper stond, maar wist de bal niet snel genoeg onder controle te krijgen om deze te passeren. Ook DOSR had voor rust nog kunnen scoren, maar goalie Frank van Leeuwen wist in een uiterste inspanning de bal nog naast te tikken.

 

De boodschap in de rust was duidelijk en dit bleek snel ook op het veld door te schemeren. RVC was in de tweede helft de bovenliggende ploeg en wist eindelijk een constante druk op DOSR uit te oefenen. Hierdoor ontstonden kansen, maar deze konden nog niet afgewerkt worden. Met het inbrengen van aanvallers Cees de Jong en Daan Zantinge ging RVC meer risico nemen en dit pakte goed uit. Zantinge wist een mooie voorzet af te leveren richting Frank Stolwijk, maar zijn mandekker ging op zijn voet staan, waardoor de scheidsrechter resoluut naar de penalty stip wees. RVC’er Wouter Sluijs schoot knap binnen en de stand was weer gelijk. Grote kansen waren er vooral voor Daan Zantinge, die zijn prachtige volley gekeerd zag en even later was het Frank Stolwijk die de lat op zijn weg wist te vinden. Ook DOSR had wat kansen om de drie punten in eigen huis te houden, maar faalde eveneens in de afwerking. Waar beide ploegen hard hebben gestreden was een punten verdeling waarschijnlijk het meest eerlijke.

 

Foto’s door Letty Blanken: https://myalbum.com/album/dVm2J0sAAyBt

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie