Green_apple

Column: De voordelen van een sportmaatje

Geef toe, soms is het best lastig om jezelf van de bank te hijsen en in actie te komen. Soms zijn er spontaan duizend dingen belangrijker dan dat uurtje fitness, hardlopen of die spinningles. Zeker als het gaat om individuele sporten of sportmomenten missen we wel eens die ‘druk’ om toch gewoon te gaan. Dit is heel menselijk, maar misschien wel te voorkomen door iemand uit jouw omgeving tot je Sportmaatje uit te roepen.

De voordelen van een sportmaatje liegen er niet om; samen tijd door brengen in de sportschool of in de buitenlucht vergroot het plezier en wanneer een sportafspraak eenmaal staat zul je minder snel afmelden dan wanneer je alleen sport. Jij wilt immers niet degene zijn die het af laat weten en je weet dat de ander er ook rekening mee houdt in zijn/haar drukke schema. Daarnaast kan het ook wat competitie brengen in je trainingen want er is niets leuker dan elkaar een beetje uitdagen om net dat stapje extra te doen.

De meerwaarde van een sportmaatje is dus duidelijk, maar er zijn misschien wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Kies iemand die een beetje op hetzelfde niveau zit als jij. Zowel op fysiek vlak als op mentaal vlak. Zorg ervoor dat je sportdoel en moitvatie een beetje op hetzelfde niveau liggen en dat je elkaar kunt versterken op fysiek vlak tijdens de trainingen. Zoek daarnaast een sport waarin jullie beide plezier hebben. Je kunt nog zoveel externe motivatie creeëren, maar wanneer je iets doet waar je absoluut geen plezier of voldoending uit haalt dan zul je het nooit volhouden.

Op naar een gezonder, actiever en fitter leven.

 

Door: Christa Belt & Kim de Vor

 


X