RVC doet zichzelf tekort

Op zondag 15 november had OVV uit Oostvoorne een lange reis voor de boeg richting Reeuwijk. Op tijd aangekomen kon de wedstrijd tussen de nog ongeslagen ploeg tegen RVC beginnen. De ploegen speelde niet alleen tegen de tegenstander, maar ook tegen de harde wind en regen.
De start was wederom niet goed voor RVC. Al na 2 minuten stonden zij op achterstand toen de OVV spits zichzelf vrij speelde en de bal over keeper van Leeuwen lepelde. Dit was voor RVC niets nieuws meer, waardoor het wist wat er te doen stond. De wedstrijd ging daarna redelijk gelijk op en vooral de slag op het middenveld werd cruciaal. Met een aantal corners kwam RVC het dichtst bij de gelijkmaker, want mede door de harde wind waren dit onvoorspelbare ballen. Na zo’n 20 minuten spelen was dit dan uiteindelijk ook de uitkomst toen Robin Stolwijk de bal voor zijn voeten kreeg, daarna zijn tegenstander uit kapte om vervolgens de bal in het doel vol tegenstanders te schieten. RVC toonde opnieuw voldoende veerkracht om zich absoluut niet kansloos te hoeven voelen tegen deze sterkte tegenstander. Beide teams gingen na de 1-1 gewoon weer op zoek naar nieuwe kansen en doelpunten en net voor het eind van de eerste helft slaagde OVV hier in. Slecht wegwerken kwam RVC duur te staan toen OVV daarna snel omschakelde en de aanval goed uitspeelde en de 1-2 binnen schoot.
RVC startte de tweede helft als bovenliggende ploeg. OVV kwam moeilijk meer over de middenlijn en de druk werd door de thuisploeg opgevoerd. Een stortvloed aan corners en vrije trappen in de buurt van het OVV doel waren het gevolg. Een aantal keren kwam RVC bij een doelpunt, maar ook gingen er veel ballen over de achterlijn door de stevige wind. De keren dat RVC schoten op doel kon lossen na een uitgespeelde aanval wist de OVV doelman uitstekend te redden, waardoor OVV de voorsprong behield. Het leek voor OVV goed af te lopen, totdat de laatste minuut aan brak Frank Stolwijk een wereld doelpunt leek te maken, maar de scheidsrechter was van mening dat hij buitenspel stond. Een stunt leek in de maak, maar RVC deed zich tekort in deze zware wedstrijd, waardoor OVV zijn koppositie blijft behouden en RVC de middenmoot in zakt.