Mijn-Wijnkoelkast Siem Veelenturf en Sven de Kroon Rebonieuws

Bodegravers willen Nederland veroveren met hun wijnkoelkasten

Ooit bouwden Siem Veelenturf en Sven de Kroon samen zandkastelen tijdens het buitenspelen. Nu, 20 jaar later, bouwen ze samen aan een onderneming. In zeer korte tijd is hun handel in wijnkoelkasten gegroeid en de twee rasechte Bodegravers steken hun ambitie niet onder stoelen of wijnkoelkasten.

‘’Vroeger droomde wij er al van om een eigen onderneming te starten, maar we wilde eerst onze opleiding hebben afgemaakt. Uiteindelijk kozen we, uit liefde voor de wijn, om wijnkoelkasten te gaan verkopen’’, aldus Siem Veelenturf. De wijnkoelkasten bleken een slimme zet, tijdens de coronatijd is de consumptie van wijn binnenshuis enorm toegenomen. Het doel van een wijnkoelkast is deze stijlvol en op een juiste temperatuur te bewaren.

‘’Vroeger was een wijnkoelkast echt iets voor de oudere Bourgondiër. Maar omdat het een eyecatcher is geworden in de keuken, worden ze nu juist gekocht door jong volwassenen.’’

Op de website van Mijn-Wijnkoelkast vind je wijnkoelkasten van alle soorten en maten. ‘’Vroeger was een wijnkoelkast echt iets voor de oudere Bourgondiër. Maar omdat het een eyecatcher is geworden in de keuken, worden ze nu juist gekocht door jong volwassenen.’’, zegt Sven de Kroon. De jonge ondernemers worden ook steeds vaker benaderd door architectenbureaus en ontwerpers om mee te denken.

Wijnkoelkasten met een persoonlijke touch

Als je de mannen vraagt waarin ze zich onderscheiden, klinkt op hetzelfde moment: ‘’De persoonlijke touch’’. Zo begeleiden ze de klanten van A tot Z. ‘’We zitten tot ’s avonds laat met klanten te appen, dat vinden onze vriendinnen soms iets minder, maar wij vinden dat nu eenmaal belangrijk’’, aldus een grinnikende Sven.

Als klap op de vuurpijl zijn de mannen ook wijn en de bijbehorende wijnaccessoires gaan verkopen. ‘’Met onze kennis van wijn en de verschillende feedback die we hierover ontvingen, een logische zet. Mensen zoeken nu eenmaal naar een uniek product, dat kan een wijntje zijn, maar ook zo’n eyecatcher voor in de keuken’’ zegt Siem.

Bent u geïnteresseerd in een wijnkoelkast of wilt u Siem en Sven volgen, dan kan dat op www.mijn-wijnkoelkast.nl of via hun Instagram pagina @mijnwijnkoelkast.X