Ad Astra2 (1 van 1)

Ad Astra helpt jongeren met zorgvragen en studieproblemen

Jongeren in het voortgezet onderwijs die vastlopen met zichzelf of waarbij het niet lukt op school, krijgen gerichte ondersteuning bij Ad Astra. In het pand aan de Spoorlaan 2a. in Bodegraven staan gedreven professionals met kennis en kunde klaar om deze tieners te helpen op het gebied van zorg én onderwijs. ,,Die combinatie maakt ons uniek’’.

Verschillende problematieken

Soms lukt het niet iedere middelbare scholier (12-18 jaar) om op eigen kracht zijn weg te vinden op school of in het leven. ADHD, ADD, hoogbegaafdheid, autisme, angst, negatief zelfbeeld, sterke stemmingswisselingen of andere problematieken kunnen jongeren flink hinderen. Die kunnen invloed hebben op het functioneren op school, het sociale leven of de harmonie binnen het gezin. En wel zodanig dat zij vastlopen op school of moeite hebben hun weg te vinden in de maatschappij.

Unieke combinatie

Ad Astra biedt hulp en ondersteuning voor kinderen die tegen deze problematiek aanlopen. En ook hun ouders, mocht dat nodig zijn. ,,We richten ons in onze trainingslocatie in Bodegraven op jongeren in het voortgezet onderwijs die vastlopen op het gebied van zorg of studie. Die combinatie maakt onze organisatie uniek. Er bestaat een grote vraag naar expertise op dit snijvlak”, doet directeur Marije Veen uit de doeken.

Antwoord op ingewikkelde hulpvragen

Omdat iedere jongere een andere hulpvraag heeft, bieden de professionals van Ad Astra maatwerk en persoonlijke begeleiding. Zorgmedewerkster Margreet Keus van de trainingslocatie legt uit hoe dat er in de praktijk aan toe gaat. ,,We helpen de jongeren onder andere eigen verantwoordelijkheid te nemen doormiddel van het aanleren van basisvaardigheden. De duur van het traject is gemiddeld tussen de 7 en 12 maanden.

Studiebegeleiding

Naast specifieke begeleiding op het gebied van zorg biedt de tak genaamd Studywatchers particuliere studiebegeleiding. Deze begeleiding richt zich op jongeren die vastlopen op bepaalde vakken, waarbij het huiswerk zich opstapelt of die geen overzicht meer kunnen houden. Tijdens de naschoolse begeleiding worden de nodige basisvaardigheden geleerd waardoor jongeren beter presenteren op school. 

Dankbaarheid

Het gebouw aan de Spoorstraat biedt de mogelijkheid om 20 jongeren te begeleiden én te behandelen om hun kansen te vergroten, zodat zij zelfstandig hun weg in het leven (weer) weten te vinden. ,,Wij hebben hier jongeren die zonder onze begeleiding zouden zijn uitgevallen in het onderwijs’’, benadrukt Keus. Veen vult aan. ,,Het traject naar hulp willen zoeken door jongeren kan zwaar zijn, maar tijdens en na onze begeleiding merken we altijd een grote dankbaarheid. Alle jongeren willen in principe vooruit komen in het leven’’.

,,Dankzij Ad Astra kan mijn kind zijn weg op het voorgezet onderwijs gewoon weer vervolgen”


,Ad Astra heeft mij begeleid voor mijn autisme en heeft me doorzettingsvermogen geleerd”
,,Dankzij Ad Astra kan mijn kind zijn weg op het voorgezet onderwijs gewoon weer vervolgen” 


,,Door de begeleiding van Ad Astra is er meer rust in huis gekomen”

Ad Astra – begeleiding en behandeling

Directeur/bestuurder:                     
Marije Veen

Bestaat sinds:                                    
1990

Vestigingen in:                                  
Den Haag, Gouda (2), Rijswijk en Bodegraven

Adres Bodegraafse vestiging:           
Spoorlaan 2a, 2411 ER Bodegraven

Telefoon:                                           
0182-526800

Aantal werknemers:                         
In Bodegraven bestaat het team uit 7 begeleiders

Capaciteit:                                          
maximaal 25 jongeren

Webadres:                                          
www.adastra.nl

e-mail:                                               
info@adastra.nl

Specialismen:                                   
effectieve trainingsprogramma’s op het snijvlak van zorg en onderwijs (ADD, ADHD, angst, depressie, autisme enz.)

Toeleiding:                                        
Zorg via een doorverwijs van het Sociaal Team van de gemeente of de huisarts (aan deze begeleiding zijn voor ouders/kinderen geen kosten verbonden)

Studywatchers (alleen studiebegeleiding zonder zorg) via directe aanmelding bij Ad Astra door ouders/kind (hieraan zijn kosten verbonden)X