IMG_6140 2

Landelijk Indiaas-Nepalees restaurant Surya komt naar Bodegraven

Woensdag 2 september is het zo ver: restaurant Surya opent haar deuren in Bodegraven. Het Indiase-Nepalese restaurant, dat gevestigd is in Amsterdam, Hilversum en Utrecht gaat dus ook lokaal in de Wilhelminastraat in Bodegraven. “Je ziet aan de drank- en cocktailkaart: het is meer dan alleen maar eten.” Er worden kwalitatieve dranken aangeboden, net als een uitgebreide Indiase keuken. Een bijzonder kenmerk: “De koks komen allemaal echt uit India.” Na een uitgebreid selectieproces komen ze hier. “Alles moet vers gemaakt worden. Het moet echt top zijn.”

Hoe het nationaal bekende restaurant Surya, wat ‘zon’ betekent, naar Bodegraven is gekomen? “In Hilversum zijn we 19 jaar geleden begonnen.” Daarna kwamen Amsterdam en Utrecht. Via een vriend, Singh, die de eigenaar van Surya al meer dan 30 jaar kent, kwam het restaurant in Bodegraven terecht. “Singh is zo verliefd op dit concept geworden en zei: ik wil dit.” Het restaurant is qua interieur hetzelfde als in Hilversum en Amsterdam.

Populair

“Je kunt een goed drankje doen en een lekker cocktailtje komen drinken.” Daarnaast is er een breed aanbod van de Indiase, Nepalese en Oosterse keuken met onverwachte en avontuurlijke smaken. “De Indiase keuken wordt steeds populairder. Het is ook een heel gezonde keuken. Er is niet alleen maar pittig eten zoals veel mensen denken, maar er zijn juist ook zoete, vegetarische en veganistische gerechten. Ook is er weer kip, lam en garnalen: het is een heel uitgebreide keuken.” Daarnaast zijn er bijzondere onbekende dranken en likeuren. Tot slot worden er exotische desserts en speciaal geselecteerde wijnen geserveerd. Dit, omgeven met bijpassende muziek. 

Afhalen

Vanwege de coronamaatregelen is het mogelijk om af te halen, aldus de eigenaar van Restaurant Surya te Bodegraven. Hij ziet er naar uit om aan de slag te gaan. “Een succesverhaal is dat mensen het proeven en houden van de keuken. Geloven in de kwaliteit en het totale concept. Alles moet kwaliteit zijn, en dat proeven mensen ook.”

 X