Horeca3 (1 van 1)

Lokale Horcea: Take Away bij Restaurantje aan de Rijn?

Op 14 oktober 22:00 moesten alle horecagelegenheden hun deuren sluiten, ook in Bodegraven-Reeuwijk. Hoe gaat het nu met de lokale horeca? Wij spraken eigenaar Gerard van den Berg van Restaurantje aan de Rijn in Bodegraven.

Hoe is het de afgelopen maanden gegaan met jou en je bedrijf?

“We mochten 1 juni weer open; dat was na tweeënhalve maand echt geweldig; ‘we mochten weer’. In die periode daarvoor dat we dicht waren hebben we geen bezorging of ‘afhaal’ gedaan; we zijn in de zaak bezig geweest met schilderen en opknappen” aldus Gerard van den Berg.

Wat vind je van het besluit/maatregelen van dinsdag?

“Aan de ene kant kan ik het wel begrijpen, maar aan de andere kant heb ik er ook mijn vraagtekens bij. De verplaatsingen en mensen bij elkaar moet worden tegengegaan, maar ik denk zelf als restauranteigenaar ook aan hoe we werken aan de regels; je investeert in schotten, extra afzuiging. Je bent bezig om het veilig te maken volgens de RIVM richtlijnen. Ik denk dat dat geldt voor de gehele horeca in Bodegraven. We hebben het zelfs gevraagd aan de BOA’s om het te controleren, en het was allemaal goed.”

“Het belangrijkste is natuurlijk dat we allemaal gezond blijven; en ondanks de omstandigheden er het beste van maken, ik denk dat dat het belangrijkste is.”

Je gaat een ‘take away’ starten; kun je daar iets meer over vertellen?

“We gaan starten met de ‘take away’, we zijn er helemaal klaar voor. Het is een proeverijbox; en als extraatje is er een klein dessert; dat geven we gratis. We hebben ook een winactie op Facebook opgestart.”

Wat moeten mensen de komende weken echt eten bij jou?

“Op Facebook staan nog andere gerechten; verschillende carpaccio’s van rund, zalm en kalfsvlees. Mensen kunnen bellen en via de site kunnen ze een bestelling plaatsen: restaurantjeaanderijn.nl. Ik weet wat we maken, wat onze kwaliteit is; we zitten hier al 17 jaar; ik wil wel dat het gelijkwaardig is met wat we maken in het restaurantje; het is eigenlijk gewoon Restaurantje aan de Rijn bij jou thuis.”

RESTAURANTJE AAN DE RIJN

TAKE AWAY:

Carpaccio rundvlees 9,75 p.p.

Dungesneden biefstuk | truffelmayonaise | rucola | tomaat | Italiaanse kaas | olijven | kwartelei.

Carpaccio zalm 9,75 p.p.

Dun gesneden zalm | dille | mosterdsaus | rucola | ui | kwartelei.

Carpaccio kalfsvlees 9,75 p.p.

Dun gesneden kalfsvlees | tonijnmayonaise | kappertjes | verse tonijn | rucola | ei.

Warm ambachtelijk broodje 2,75 p.p.

Lekker voor bij de carpaccio, met kaasdip en kruidenboter.

 PROEVERIJ 25,50 p.p.

(Een luxe box gevuld met diverse  warme en koude gerechten):

Javaanse kipsaté

Zalmfilet

Grootmoeders stoofpotje

Gegratineerde aardappeltjes

Gemengde salade

Zalmbonbon

Steak tartaar

Wrap met carpaccio

Brood en kruidenboter

 

BESTELLEN:

Bel 0172 616776

(graag voor 16:30)

Afhalen vanaf 17:00

Woensdag t/m Zondag.

….Uiteraard werken wij volgens de RIVM-richtlijnen….



X