Paul van Gorcum

Bastiaan Meijer genomineerd als Beste Presentator voor Online Radio Awards

Tien jaar geleden begon hij bij de lokale omroep in Bodegraven-Reeuwijk, nu is hij onder meer presentator van zijn eigen PodBast. Bastiaan Meijer is inmiddels genomineerd als Beste Presentator voor de Online Radio Awards. “Het was best grappig; ik was gisterochtend aan het kijken hoe het ging qua stemmen; en kreeg in één keer een ‘appje’ van een luisteraar: ‘gefeliciteerd met je nominatie!’. Toen daarna ontplofte mijn telefoon.” 6 oktober is de uitlsag.
Leuk lijstje

“Ik zit bij de laatste vijf; Michiel Veenstra, Bas Louissen, van ‘Man man man, de podcast‘, een van de populairste podcasts van Nederland. Dat is wel een leuk lijstje om tussen te staan.” zegt hij enthousiast. Het idee voor de PodBast ontstond in de tuin van Paul van Gorcum, de “drommels, drommels en nog eens drommels!”-man van Bassie en Adriaan. Met een wijnglaasje appelsap.

Hoe Bastiaan zijn succes verklaart? “Geen idee, dat veel mensen op mij gestemd hebben. Dat is leuk om te zien, het verbaast mij hoe groot de achterban is, dat zie je niet altijd als je gewoon interviews aan het doen bent. Het is ‘funny’ voor een podcast waar de verhouding tussen presentator en gast 20-80 is; zoveel zeg ik helemaal niet. Mijn beste maatje zei; ‘het feit dat je niet zoveel zegt en tóch de verhalen eruit krijgt, is ook een kracht.’ Een presentator hoeft niet altijd aan het woord te zijn, mijn kracht ligt in het samenvatten, het luisteren.”

Oprecht

Sommige mensen vragen zich af hoe hij al die bekende gasten nu regelt, zoals Rob Jetten en Sylvana Simons. Hij vertelt over netwerken en contacten “warmhouden”. Ook noemt hij zijn “oprechte interesse. Pierre Wind zegt: ‘als jij appt en vraagt hoe het is, geloof ik ook dat je écht geïnteresseerd bent.” Dit komt ook terug in de podcasts: “Mijn gasten zitten er omdat ze het leuk vinden en ik vraag ze omdat ik écht geïnteresseerd ben in ze. Het is oprecht.”

Inmiddels is seizoen drie in aantocht. “Het wordt wel echt dik.” aldus de genomineerde presentator.

Bron foto’s: © PodBast Bastiaan Meijer

X