Blog week 11: Shannen Bulk in Kroatië

Deze week gingen we verder met mijn weekgoal van vorige week; een eigen danschoreografie verzinnen. Deze choreografie moest uit verschillende elementen, die ik moeilijk vind, bestaan. Dat zijn: snel bewegen, draaien, gewicht verplaatsen van het ene been naar de andere, door m’n knieën gaan, en springen en dan vooral op één been.
Ik merkte dat het leren en goed uitvoeren van deze choreografie mij stress opleverde en ik hierdoor hoofdpijn kreeg en slecht sliep. Onder ‘’druk’’ presteren is dus iets wat mijn hersenen niet meer gewend zijn. Maar al met al is het zaterdag met de video goed gekomen. Ook al moest ik de choreografie wel 100 x opnieuw doen tot deze eindelijk goed was haha. MAAR ik danste weer en het voelde zo goed. Ik had er weer plezier in en dat is het allerbelangrijkste!

Mijn andere goal deze week was om trap te lopen zonder leuning beet te pakken. Ook dit is mij gelukt. Ik merk wel zelf dat ik toch uit veiligheid en gewoonte soms de leuning toch nog beetpak. Ik denk dat het een proces is, waarin de angst om bijv. te vallen, langzaam moet verdwijnen. Deze week heb ik alvast 3 testen gehad als eind testen. Zo heb ik er 1 op C-Mill gehad en was deze weer beter dan de tussentijdse test. Ik zit met 3 van de 6 elementen op de lijn ‘Zoals het hoort te zijn’. Maar zijn er nog 3 gebieden waar ik nog niet op de lijn van ‘Zoals het hoort te zijn’ zit. Deze gebieden zijn: lopen en de voeten precies voor elkaar neerzetten, opeens sneller moeten lopen en op random obstakels stappen met verschillende stapgrootte.

Zondag was het mooi weer en zijn mama en ik naar de kust van Istrië gereden, naar het plaatsje Opatija. Het was zo mooi! Helaas zijn de terrasjes hier ook nog niet open, maar we zijn inmiddels wel gewend aan ‘coffee to go’ dus dat nu ook maar gedaan en opgedronken op een bankje met geweldig uitzicht op zee.

Op naar mijn laatste week van dit avontuur.X