BBC_NBB_1825x496

Bodegraven Boxing Club geregistreerd als Erkend Bokscentrum bij Nederlandse Boksbond

Bodegraven Boxing Club is vanaf nu geregistreerd als Erkend Bokscentrum bij de Nederlandse Boksbond.
Hoofdtrainer Robert Soeterbroek zegt hierover :”We zijn ontzettend trots dat we zijn erkend en dit is een mooie stap in de toekomst van de club. Het laat zien dat we als club blijven ontwikkelen en een gedegen kwaliteit willen bieden aan onze leden. Met plezier kunnen sporten in een veilige omgeving is een van onze kernwaarden. Deze erkenning onderschrijft dat.”

Amateur-bokswedstrijden

“Tevens, en dat is heel erg gaaf, kunnen we, dankzij de erkenning, nu ook deelnemen aan amateur-bokswedstrijden. Aangezien we al een tijdje bezig zijn geweest om erkend te worden hebben op de achtergrond al een wedstrijdgroep voor het boksen gestart. Zij zullen dit jaar van zich gaan laten horen.”

Wat houdt het nog meer in?

De Boksbond is de enige bij het NOC*NSF aangesloten organisatie die de belangen van de bokssport in Nederland behartigt. De Boksbond is ook aangesloten bij de internationale koepelorganisaties.

Als kleine maar dynamische organisatie worden veel activiteiten ontplooid en ontwikkeld ten dienste van de bokssport. Leden van een door de Boksbond erkend bokscentrum kunnen deelnemen aan al bestaande en nieuwe activiteiten van de Boksbond.

Denk hierbij o.a. aan :

-Wedstrijden in binnen- en buitenland

-Mogelijkheid tot verdere ontplooiing van wedstrijdboksers via   het talentprogramma en de nationale amateurselecties.

– Eigen en erkende opleidingen voor trainers en scheidsrechters.

– Een jaarlijkse landelijke “Open dag” (kennismaken met de bokssport bij de bij de Boksbond aangesloten bokscentra.)

– Het VSK keurmerk voor bokscentra.

– Programma’s voor jeugd & junioren, “schoolboksen” en Nationale Jeugddagen.

Kortom een mooie aanvulling op hetgeen we al deden en een versterking van onze positie als boks-/kickboksclub in de regio.

Ingezonden bericht

 

X