BZ&PC actief tijdens NK-Synchroonzwemmen in Zwolle

In het weekend van 28 en 29 januari vond in zwembad De Vrolijkheid te Zwolle het NK synchroonzwemmen plaats. BZ&PC deed hier met een ploeg mee. Een ploeg bestaat uit maximaal acht zwemsters. Op zaterdag 28 januari werden door de ploegen de technische uitvoeringen gezwommen. De twaalf beste ploegen kwalificeren zich om hun vrije kuur zwemmen.
In een technische uitvoering moeten vijf elementen getoond worden en die elementen moeten ook in een bepaalde volgorde gezwommen worden. Bij de beoordeling worden de vijf elementen beoordeeld en wordt ook gekeken naar de uitvoering en impressie. De ploeg van BZ&PC, bestaande uit Sanne Baars, Jente Doornhein, Marije Koot, Maike van Vliet, Isabel van den Hoeven, Feline Ewalds, Felicia Leemburg, Megan Amling en als reserve Anouk Baars, zwommen op de klanken van “Born to be alive” met hun technische kuur 54,8087 punten bij elkaar. De ploeg behaalde hiermee de elfde plaats en konden zij zich voorbereiden op de vrije uitvoering op zondag.

In de vrije kuur zijn de ploegen, zoals de naam al aangeeft, vrij welke figuren of elementen er verwerkt worden en in welke volgorde er een choreagrafie gezwommen wordt. De kuur wordt beoordeeld op uitvoering, artistieke impressie en moeilijkheid. Op zondag zwom de ploeg, bestaande uit Anouk, Jente, Marije, Maike, Isabel, Feline, Felicia, Megan en als reserve Sanne, op de klanken van “Jersey Boys” met hun vrije kuur 59,7000 punten bij elkaar. Hiermee behaalde zij de negende plek op de ranglijst van vrije uitvoeringen.

Voor de totaaluitslag worden de prestaties van zowel de technische als de vrije uitvoering bij elkaar opgeteld. Met een totaal van 114,5087 behaald BZ&PC met trots en veel plezier de tiende plek.

Ingezonden bericht

Advertentie