Coronaproof concert Bodegraafs Vocaal Ensemble

Een 100% coronaproof Zondagmiddagconcert wordt op 8 november van 15.00-16.00 uur verzorgd door het Bodegraafs Vocaal Ensemble. Veilig thuis op de bank toch nog genieten van het concert dat dit jaar niet live door kan gaan in het Evertshuis. Dit Online Zondagmiddagconcert staat geheel in het teken van “75 jaar vrijheid”.
Een knap staaltje techniek om de door de leden thuis digitaal opgenomen stemmen van het koor samen te smeden tot een geheel. Een enorme uitdaging voor dirigent John Bouwmans die deze klus helemaal voor zijn rekening heeft genomen; maar het resultaat mag gezien en gehoord worden tijdens de uitzending op BR6, voorheen RTV Bodegraven (voor kanaalnummers zie www.br6.nl).

Het geheel is een combinatie van geluid-, foto- en filmmateriaal. Zo wordt er samen gezongen met de videobeelden van het Bevrijdingskoor van 1995 en zijn de koorleden “in levenden lijve” te zien tijdens het zingen van “We’ll meet again”. Maar ook recenter repertoire komt aan bod, zoals “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij.

Uiteraard is samen repeteren en live optreden voor publiek gezelliger. De BVE leden missen ook het contact met de andere koorleden op de wekelijkse repetitieavonden en het samen instuderen van nieuwe liederen. Maar dankzij de moderne techniek en de inzet van het koor en dirigent John Bouwmans kunnen de vaste bezoekers, en misschien ook toekomstige bezoekers, dit jaar genieten van een alternatief Zondagmiddagconcert.

Naast financiële bijdragen door een aantal trouwe sponsoren is voor dit project een subsidie verleend door de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk.

Het koor hoopt dat veel mensen naar dit concert gaan kijken en wenst hen veel kijk- en luisterplezier!

Meer informatie is te vinden op www.bodegraafsvocaalensemble.nl, waar ook het programma kan worden gedownload.X