Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober

Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk nodigt iedereen uit om op 10 oktober tussen 11 en 14 uur op bezoek te komen bij de Hortus Populus. Buiten is het goed mogelijk om, met in achtneming van de Corona regels, te laten zien hoe wij vorm geven aan duurzaamheid.
U kunt proeven van de producten van de tuin zoals soep en roomkaas met kruiden en een groene smoothie.
Door een tegel mee te nemen doet u mee met de actie Steenbreek en krijgt u bloemzaden cadeau. We geven graag advies over een groene tuin met veel plaats voor bijen, groenten en evenwichtige natuur.

Onze gemeente heeft veel te delen over duurzaamheid. Daarom is er een week van de Duurzaamheid samengesteld met op elke dag een onderwerp – via computer-gedeelde- bijeenkomsten. Van maandag 5 oktober tot en met vrijdag kunt u luisteren en meepraten over isoleren, energieopwekking en luchtkwaliteit. Klik hier voor de agenda van die week. Op basisscholen wordt door wethouders en raadsleden voorgelezen uit een boek “De wereld van de kleding”, een thema dat prachtig aansluit bij het accent Fair Fashion dat in de Fairtrade week van eind oktober wordt neergezet in samenwerking met de kledingwinkels in ons dorp.

Archieffoto

Ingezonden bericht

X