8491ed10-181a-4141-bdf6-04dd2ca3d4de

De 3 lekkerste kazen van Nederland komen uit onze gemeente!

Dat er veel kaas ligt opgeslagen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk dat wisten we al. Ruim 30 miljoen kilo kazen liggen in onze gemeente in de kaaspakhuizen. Maar dat we ook nog eens de lekkerste kazen uit Nederland hebben is een mooie erkenning voor de kaashandelaars. De nummers 1,2 en 3 komen uit Bodegraven-Reeuwijk. Goud is voor Veldhuyzen Kaas. Zilver gaat naar Van der Heiden Kaas en brons voor Vergeer Kaas van Vergeer Holland. Dit werd bekend tijdens de Gouda Cheese Awards.
Journalisten uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, België, Spanje en Engeland maken deze week kennis met Cheese Valley. De journalisten schrijven voor kranten, online magazines en foodblogs. Wethouder Inge Nieuwenhuizen mocht namens onze gemeente iedereen welkom heten.

De journalisten werden gastvrij ontvangen in het Gr8 Hotel Bodegraven, waar ze de gehele reis overnachten. Op woensdag 5 juni bezochten de journalisten Boska Holland in Bodegraven.  “Zelf heb ik verteld over o.a. traditie van de Kaaskoningin en de 30 miljoen kilo kazen in opslag bij onze kaasbedrijven”, vertelt Inge trots.

Donderdag 6 juni stond de ochtend in het teken van de Gouda Cheese Awards. Hier kreeg Inge Nieuwenhuizen een Gouds bedankje voor haar inzet tijdens de Gouda Cheese Awards. De journalisten gaan vanavond dineren bij restaurant ’t Vaantje (Reeuwijk).

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft de drie lekkerste kazen van Nederland. 

Bodegraafse inbreng bij veiling Graskaasdag in Woerden

De Bodegraafse Annemiek Oskam heeft afgelopen zaterdag een graskaas van 16kg gekocht. Kaashandelaar Annemiek Oskam bood 300 euro. De 125 kilogram graskaas was voor Cees Verburg van De Groot-Verburg Kaas uit Bodegraven. Hij bracht het laatste bod uit. De opbrengst gaat naar twee goede doelen: Stichting Leergeld Groene Hart en Het Prinses Máxima Centrum.

Ook was er een eer voor wethouder Inge Nieuwenhuizen om samen met de burgemeester van Woerden de graskaas te keuren. 

Foto’s: Inge Nieuwenhuizen

 

 

 X