Dierenartsenpraktijk Bodegraven schoof halve kilometer op: “veel meer rust in het pand”

Dierenartsenpraktijk Bodegraven is vorig jaar voor een deel zo’n 500 meter opgeschoven op de Zuidzijde. Zo verhuisde het gezelschapsdieren compartiment naar het gebouw wat voorheen partycentrum de Vliethoeve was. Op 1 augustus 2020 gingen daar de werkzaamheden van start. “We zijn trots op wat hier is neergezet.”
Ruimte

“De reden van de verhuizing is dat zowel de afdeling paarden als gezelschapsdieren behoefte had aan meer ruimte; het was te druk.” aldus dierenarts gezelschapsdieren Eddy van Boxel. Bij die laatste afdeling waren er onder andere vaak spreekkamers te kort. “Bij de paarden begon onder andere de parkeergelegenheid problemen te geven wegens toenemende drukte.

Drukte

Het werd almaar drukker bij de dierenartsenpraktijk. “Dat heeft een reden.” Welke? Van Boxel denkt even na. “Het is een bevestiging dat je waarschijnlijk goed werk levert. Als je goede recensies hebt, mensen zijn tevreden, dan is het zomaar mogelijk dat het drukker wordt.” De praktijk ontvangt naast lokale dieren, ook paarden uit het hele land en huisdieren uit de regio.

Verhuizing & herinneringen

“De verhuizing ging vlot, maar het is een enorm project, waar je met veel partijen samenwerkt. Allemaal partijen uit Bodegraven zelf; dat communiceert handig. De lijntjes zijn kort.”

“De toename aan ruimte maakt dat er veel meer rust in het pand is. Je zit niet steeds op elkaars lip. De honden- en de kattenafdelingen zijn gescheiden. De Vliethoeve is voor veel mensen een begrip als het gaat om feesten en partijen. Ik had vandaag weer mensen die hier wel eens hadden gegeten, die hadden het over dansavonden die hier waren.” Toch is er veel veranderd in het pand. “Je herkent de Vliethoeve niet meer zoals het was. We hebben getracht een moderne, ruime dierenkliniek neer te zetten met behoud van karakteristieke details die het pand eer aan doen. Ik denk dat we daar erg goed in geslaagd zijn.”

Hoe gaat het nu?

Hoe Eddy van Boxel, bijna een jaar later in juli 2021, terugkijkt op de verhuizing? “We zijn inmiddels gesetteld, en het bevalt heel erg goed. Ondanks dat het erg druk is, oogt het altijd heel rustig. Omdat we groter zijn en meer ruimten gebruiken, hebben we ook assistentes verantwoordelijk gemaakt voor een bepaalde ruimte op een dag, zoals de opname. Dat is prettig: dan heb je één aanspreekpunt. Ook de medicijnen die we toedienen aan patiënten liggen nu op één centrale plek. Het is nu makkelijker om aan te vullen, en beter te bewaken.” Verder is Van Boxel positief over de grote parkeerplaats, “En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe het er uit ziet. We horen bijna elke dag nog mensen die zeggen: ‘wat ziet het er mooi uit’.” aldus Eddy over de locatie van de praktijk binnen twee monumentale boerderijen. Ook met anderhalve meter afstand houden wegens corona bleek de nieuwe, ruime locatie meer geschikt. “De ruimte die we hebben biedt voor de toekomst mogelijkheden om de zorg en service uit te breiden. Daar gaan we ons de komende tijd mee bezig houden.”

De oude locatie gezelschapsdieren.

Door: Anne van Schothorst

X