Esto wint van RVC’33 in sportieve derby

Veel inwoners konden zaterdag onder prachtige weersomstandigheden genieten van een spannende en zeer sportieve derby waarin ESTO in de 91e minuut de winst volle buit pakte. Na afloop genoten de spelers van beide teams samen met hun supporters van de sfeer in de estokantine. Daarmee werd nog eens duidelijk hoe waardevol sport is voor het verenigingsleven in onze gemeente.

De einduitslag en winst voor ESTO paste bij de verhouding op het veld. Met voetbal gaat het echter lang niet altijd om de beste ploeg maar de doelpuntenmaker. Het eerste doelpunt kopte Frank Stolwijk van RVC’33  binnen in de 6e minuut. Daarmee pakten de dorpenaren uit Reeuwijk een voorsprong die ze tot de 84e minuut konden vasthouden.

Esto voetbalde beter zonder voor de rust tot grote kansen te komen. RVC verdedigde gegroepeerd. Loerde op een counter of snelle uitbraak. Regelmatig met de lange bal via de vleugel om daarna hun sterke spits in stelling te brengen.

Direct na de aftrap van de 2e helft was Esto dicht bij een aansluiter. De lat en kluts waren daarbij genadig voor Reeuwijkers. Ook RVC kreeg later in de 2e helft nog een dot van een kans. Langzamerhand sloop er iets onoverwinnelijke in de ploeg van RVC ‘33 tot in de 84e minuut de gelijkmaker viel. Uit een vrije trap vanaf de rechterkant kopte Coen de Groot de bal hard en onhoudbaar in het net.

Beide ploegen leken tevreden met een puntendeling en het tempo zakte iets in maar de spanning bleef volop aanwezig. Daardoor ontstonden weer ruimtes voor de spelers met de langste adem die nog wel even op avontuur wilden. Zo knokte linksback Tim van de Lagemaat zich in de as van het veld richting het doel van RVC. Vanaf 25 meter leverde hij een poeier af die van richting werd veranderd. De bal vloog in het hart van het doel voor voor de verdiende 2-1 overwinning. Dat gebeurde in blessuretijd die de uitstekende scheidsrechter in navolging van het WK ruimhartig toekende.

Met deze overwinning staat ESTO weer op de eerste plaats in de ranglijst. Volgend week gaat de ploeg op bezoek bij DoCoS in Leiden de wedstrijd begint om 14.30.

Door: Han Koevoets.