Foto’s: Tweede dag Voorjaarsmarkt en BorftLive

Dag twee van de Voorjaarsmarkt is aangebroken, en opnieuw was er muziek, kermis en stonden er verschillende kraampjes. In de avond ging het dak eraf bij Borftlive, met de bands Long Way Blues, Have a Cigar (HAC), Little Stef en Slingshot Coverband. Bekijk hier de foto’s van zowel overdag als ‘s avonds!
Voorjaarsmarkt

Edward Val was met zijn gitaar aanwezig. Al 23 jaar toert hij door Nederland om muziek te maken op feesten, dit jaar voor het eerst op de Voorjaarsmarkt. “Ik verwerk namen in liedjes van mensen hier”, aldus de muzikant, die met een rijdende kar en een microfoon aan zijn gezicht de voorbijgangers voorziet van een egostrelend lied.

Ook staan er rieten manden uitgestald. “Die zijn handgemaakt, door vrouwen in Senegal”, zo vertelt Aminata, die de manden samen met André verkoopt. De reacties zijn positief, en ze zouden “zeker nog een keer” de kant van Bodegraven-Reeuwijk op komen.

Mieke en Marc van Vinyl Voorgoed zijn eveneens aanwezig. “Wij onderzoeken wat er aan Nederlandse acts is uitgebracht op vinyl, tussen de jaren ’50 en ’90.” zo vertellen ze. Dat gaat van preken, muziek, tot platen die zijn toegevoegd aan een kerstpakket. Als de platen in kaart zijn gebracht verkopen zij ze, zoals nu op de Voorjaarsmarkt.

BorftLive

Door: Anne van Schothorst

 

 X