Yvonne Keuls vertelt over haar nieuwste roman Gemmetje Victoria in het Evertshuis

Bodegraven – Heeft u nog geen plannen aankomend weekend? Kom dan gezellig op zondagmiddag naar het Evertshuis. Schrijfster Yvonne Keuls komt en wordt geïnterviewd door Annemarie Visser over haar nieuwste boek ‘Gemmetje Victoria’. Het Evertshuis organiseert dit evenement samen met Bibliotheek de Groene Venen en EditieGroeneHart.nl Voorafgaand is er een heerlijke koffie/ thee ROYAAL met friandises (kleine hapjes en gebakjes) te nuttigen in ons GRAND CAFÉ.
Yvonne Keuls leerde Gemmetje kennen in het opvanghuis waar ze vrijwilligerswerk verrichtte en Gemmetje schreeuwend binnenkwam. ‘Vergezeld door een stapel rapporten die haar leven met een paar woorden afdeden. Zo krijg je ook een kind. Vaak ook schreeuwend, zonder rapporten erbij, zonder commentaar, maar met hoop op een toekomst.’ Yvonne Keuls ontfermde zich over haar, zorgde voor haar, was er voor Gemmetje tot aan haar dood toe. Met veel humor beschrijft Keuls hoe Gemmetje Victoria werd omringd door mensen die haar liefhadden om wie ze was en om wie ze had kunnen worden.

Yvonne Keuls werd geboren in 1931 in Nederlands-Indië. Zij had een Javaans-Nederlandse moeder en een Joodse vader, Samuel Bamberg. In 1938 vertrokken haar ouders met haar en haar oudere broertje naar Nederland. Doordat zij als opgroeiend kind de Tweede Wereldoorlog meemaakte en zag wat die allemaal teweeg bracht, groeide in haar het verzet en een sterk rechtvaardigheidsgevoel.

Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. Haar werk werd onder meer vertaald in het Deens, Duits, Engels, Frans, Fries, Hongaars, Italiaans en Zweeds. Bekende romans zijn onder meer ‘Jan Rap en z’n maat’ (1977), ‘Het verrotte leven van Floortje Bloem’ (1982), ‘Indische Tantes (2001) en Koning van de nacht (2013).

Koffie/thee Royaal in het grand Café is vanaf 14.00 uur en kost € 7,50. Vooraf reserveren is verplicht un verband met beperkt aantal plaatsen. De lezing van Yvonne Keuls begint om 15.00 uur in de theaterzaal. Tickets kosten € 10,00 of € 8,00 op vertoon van uw bibliotheekpas aan de theaterkassa.

Voor meer informatie en reserveren ga naar https://www.evertshuis.nl/yvonne-keuls

Praktische informatie

YVONNE KEULS

ZONDAG 29 MEI 2022

LEZING/ EVENEMENT

KOFFIE/ THEE ROYAAL € 7,50 van 14.00 – 14.45 uur

AANVANG LEZING YVONNE KEULS 15.00 uur

ENTREE € 10,00 / € 8,00 op vertoon van bibliotheekpas

LOCATIE Evertshuis, Julianastraat 4, BodegravenX