sport en beweegvisie

Gemeenteberichten: Sportakkoord, energie en besparing CO2 uitstoot

Bekijk hier de gemeenteberichten van deze week! Klik op de kop om naar het gehele bericht te gaan.
Energie besparen? Vraag gratis energieadvies aan!

De energiecoaches van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk hebben in een gezamenlijke onlinevergadering het startsein gegeven voor hulp bij energiebesparing: vanaf 1 juni geven zij op aanvraag een gratis energieadvies aan inwoners van de gemeente. Iris van der Doelen, Adviseur Duurzaamheid van de gemeente, is blij met deze service: “Samen willen we onze inwoners nóg meer enthousiasmeren om energiezuinig te leven.”

Ondertekening Lokaal Sportakkoord

Vandaag, woensdag 3 juni, ondertekenen vertegenwoordigers van sportverenigingen en maatschappelijke (welzijn)organisaties en wethouders Dirk-Jan Knol en Kees Oskam de intentieverklaring voor het Lokale Sportakkoord. Dit Sportakkoord en de onderliggende nieuwe gemeentelijke Sport- en Beweegvisie vormen een stimulans om inwoners in beweging te krijgen én te houden. Gaan we die uitdaging met elkaar aan?

Corona update

Tijdelijke verruiming terrassen Bodegraven-Reeuwijk.

Besparing CO2-uitstoot door keuze van asfalt

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk zet op diverse terreinen stappen om verdere reductie van CO2-uitstoot te bereiken. Zo beschikt het team Openbare Ruimte over een aantal milieuvriendelijke elektrische voertuigen.

“Bouwsteen voor welzijn”

Wethouders Kees Oskam en Dirk-Jan Knol zijn enthousiast over het Lokale Sportakkoord. Niet alleen omdat het een stimulans is om inwoners in beweging te brengen en te houden, juist ook vanwege de verbinding tussen enerzijds sport en bewegen en anderzijds welzijn, zorg en maatschappij.

Samenwerking verenigingen stimuleert ‘een leven lang bewegen’

Sportverenigingen en zorg- en maatschappelijke organisaties hebben mede aan de basis gestaan van de Sport- en Beweegvisie en het Lokale Sportakkoord. Hoe zien zij het resultaat? Kunnen zij nog meer betekenen voor inwoners als het om bewegen gaat?X