IMG_9376

ReBo-er van de week: Rudi Otto

Hij is een bevlogen Reeuwijker, die zijn hele leven al een passie heeft voor het organiseren van evenementen. Hij woont nu vijf huizen van zijn voormalig ouderlijk huis, in de woning die eerst van zijn oppasoma was. “Ik vind Reeuwijk gewoon een mooi dorp”, aldus de ReBo-er van deze week: Rudi Otto!
Naam: Rudi Otto

Leeftijd: 36

Woonsituatie: “Met mijn vrouw en twee dochters van 4 en 7, in Reeuwijk.”

1. Waar kennen mensen jou van?

“Ik woon al heel mijn leven in Reeuwijk. Drie jaar geleden hebben we een stichting opgericht, welke later samen is gegaan met Stichting Muziek Festival Reeuwijk. Daardoor kom je ook meer in de publiciteit”, zo vertelt hij over Stichting Volksvermaak, die hij oprichtte met zwager Dennis van der Made. Ze organiseren Koningsdag en het jaarlijkse feest Bruisend Reeuwijk.

2. Op welke school zat je?

“Ik heb vroeger op De Dulebonk gezeten, dat is inmiddels overgegaan naar De Venen. Vervolgens ben ik naar het Petrus Canisius gegaan in Gouda, daarna heb ik bouwtechniek gedaan. Toen deed ik een opleiding in de beveiliging en ben ik uiteindelijk bij Marechaussee terechtgekomen.”

3. Op welke (sport)vereniging heb je gezeten?

“Ik heb gebadmintond vroeger en bij CVC gevoetbald. Ook zat ik een tijdje op de sportschool bij Va Bene. Een paar jaar geleden ben ik bij een vriendenteam gaan voetballen. Toen kreeg ik een hernia, en kon dat niet meer.”

4. Waar ben je het meest trots op?

“Nu krijg ik de moeilijke vragen” lacht hij. “Mijn situatie: mooi gezinnetje, mooi huis, we hebben het wel redelijk voor elkaar, denk ik” zegt hij als hij even naar zijn vrouw kijkt. “Daarbuiten ook de stichting; ik vind het heel leuk dat we met elkaar Bruisend Reeuwijk weer op de kaart hebben kunnen zetten.” Op dit moment gaat het niet door wegens de coronacrisis. “We zijn aan het kijken naar de mogelijkheden met de gemeente.”

5. Aan welke vakantie beleefde jij de mooiste herinneringen en waarom?

“Daar is een tweedeling in natuurlijk” zegt hij, terwijl zijn vrouw begint te lachen. “Voordat Manon in mijn leven was had ik heel leuke vakanties met vrienden. Maar sinds wij samen zijn, zijn we naar Bali geweest. Dat was echt een supervakantie. Ook met het gezin in Turkije, dat is gewoon genieten. Onze huwelijksreis was ook heerlijk, behalve Albufeira.” Hij lacht. “We kwamen in een hotel: alléén maar jongeren om ons heen. Het was echt oude meuk: twee eenpersoonsbedden die uit elkaar stonden en vast waren gemaakt aan de muur en een vierkant, oud televisietje. Ik denk dat we binnen een halfuur weg waren daar.”

6. Wat was je droom vroeger en is deze werkelijkheid geworden?

“Ik wilde altijd bij de politie, en kwam uiteindelijk bij de Marechaussee. Dus dat kwam wel aardig uit. Organisatorisch ook.” Hij organiseerde Queensday in Gouda en op zijn veertiende ‘The Cage’ met Mark van Rijn. “Geen regels natuurlijk, we hadden gewoon maar wat gedaan.” Ze verwachtten 50 man. “Toen stond er ineens zo’n dikke rij voor de deur en waren er wel 400 mensen in die loods! Het was een super geweldig feestje. Daar is het organiseren wel begonnen. Ik vind het gewoon hartstikke leuk om te doen.”

7. Welke (nieuws)gebeurtenis is je het meest bijgebleven in Bodegraven-Reeuwijk?

“De afgelopen jaren zijn er meerdere vervelende ongelukken gebeurd op het water in Reeuwijk, dit zijn dingen die je wel onthoudt.”

“Het corona gebeuren ga ik voorlopig ook niet vergeten; dat blijft ons ons leven bij. Over 20 of 30 jaar zeggen we: weet je nog van corona in 2020? Toen werd de wereld anders.”

8. Wat kijk je graag op Youtube, Netflix, TV?

“Ik vind medische dingen altijd interessant. Als ik naar bed ga kijk ik vaak ’24 uur in de ER, op RTL 5. Op Youtube kijk ik video’s voor als ik dingen zelf wil doen zoals bijvoorbeeld mijn boot repareren of nieuwe meubels maken. Op Netflix kijk ik graag Homeland of La Casa de Papel.”

9. Wat is een belangrijke levensles voor jou geweest?

“Ik ben zelf altijd iemand die goed nadenkt over keuzes die ik maak, maar soms kan ik er ook naast zitten. Enthousiasme kan de werkelijkheid een beetje vormen. Daar heb ik wel van geleerd; je kunt ergens heel enthousiast over zijn, maar als je een belangrijke beslissing neemt in je leven; kijk dan ook verder dan je verwachting.”

10. Wat zou je willen veranderen als je burgemeester was?

“Ik zou willen dat we in Reeuwijk een fatsoenlijke evenementenlocatie kunnen krijgen die echt gericht is op evenementen. De locatie van Bruisend Reeuwijk is hartstikke mooi, maar het is geen evenementenlocatie. Er is één mooie locatie in Reeuwijk bij de Surfplas, maar daar mag geen evenement georganiseerd worden.”

“Ook wil ik dat de gelden eerlijk verdeeld worden. In zwembad De Fuut moet keihard worden gewerkt met vrijwilligers, terwijl zwembad De Kuil in Bodegraven voor 14 miljoen wordt verbouwd. De gemeente mag ook wel investeren in De Fuut, zeker als je ziet hoe druk het er is in de zomer.” Toch is hij over het algemeen erg positief. “Ik vind Reeuwijk gewoon een mooi dorp, ik ben er trots op. Ik heb het goed hier. Nu alleen Loetje nog” lacht hij.X