Heren 1 speelt kraker in Bilthoven en Keurige overwinning dames 1 BZ&PC

Dit weekend moesten de mannen van Herman van Tongerloo spelen tegen BZC Brandenburg. Dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden bleek wel aan de uitslag die in Bodegraven op het score bord stond (14-12). Deze wedstrijd was met het behouden van de top 4 positie een belangrijke maar lastige hobbel.

Het eerste part begint BZ sterk met het maken van een strafworp en een goede goal uit de manmeer. Dat deze wedstrijd een wedstrijd zou worden met veel uitsluitingen bleek met 2 strafworpen en een U20 binnen 3 minuten.  Met een 1-3 stand op het scorebord na de 2 gemaakte strafworp door Joey Schellingerhout begon Brandenburg steeds iets meer aan te dringen en begon BZ zijn kansen steeds meer te missen. Binnen anderhalve minuut was de 1-3 voorsprong omgedraaid naar een 4-3 achterstand voor de mannen uit Bodegraven en was het gelukkig Jari Krijgsman die de 4-4 binnen te schieten en zo de 1e periode te beslissen in een gelijk spel.

De 2e periode ging gelijk op en was een echt gevecht op wilskracht voor beide teams. De U20 die aan beide kanten werden gegeven werden niet goed afgemaakt en na doelpunten van Luca Groenendijk, Rob Peek en BjinseBouwma was er een 6-7 voorsprong om de rust in te gaan.

De 3e periode werd de periode van de gemiste kansen voor BZ en een echte zwemwedstrijd. Waar Brandenburg op de bepaalde momenten wel het net kon vinden en er dus ook 3 scoorde deze periode moest BZ het doen met alleen een doelpunt van René Peek uit een man meer en was de stand na het 3e part dus 9-8 in het voordeel van de thuisploeg.

De 4e periode keek BZ al snel tegen een 10-8 achterstand aan en moest het dus alle zeilen bij gaan zetten. Mede dankzij een doelpunt van Rob Peek en Henk suur keken de mannen aan tegen een 10-10 gelijk spel met nog maar 1:30 minuten te spelen. Nadat Brandenburg een manmeer miste nam Herman van Tongerloo een time-out om zelfs de keeper naar voren te sturen om “vol voor de winst” te gaan. Met nog 17 seconden op de klok lijkt dit plan te werken en kijken de mannen uit Bodegraven tegen een 10-11 voorsprong aan en lijkt de winst toch mee naar huis te gaan. Dat het plan om de keeper mee te sturen zo goed werkte zal Brandenburg ook en die deden hetzelfde. Met nog 3 seconden komen ze met de man extra in het water tot scoren en is de definitieve uitslag een (teleurstellend voor de mannen van BZ) gelijkspel.

Volgend weekend spelen de mannen thuis tegen de hekkensluiter Livo en willen ze laten zien dat ze niks te zoeken hebben in ons sfeervolle bad. De wedstrijd begint om19:55.

Periode standen: 4-4, 2-3, 3-1, 2-3

Doelpunten BZ: Joey Schellingerhout 2, Rob Peek 2, René Peek 1, Luke Rijnbeek 1, Luca Groenendijk 1, Jari Krijgsman 1, Henk Suur 1, Bjinse Bouwma 1

Keurige overwinning dames 1 BZ&PC

Het eerste damesteam van BZ&PC speelde op zaterdagavond 8 februari een thuiswedstrijd tegen startgemeenschap H.B.W. uit Hilversum. Het vorige treffen tussen beide teams – in de kwartfinale voor de Mammeer Cup – werd uiteindelijk pas na strafworpen in het voordeel van BZ beslist. In De Kuil werd het ditmaal niet zo spannend. Met een einduitslag van 15-8 in het voordeel van de thuisploeg, zetten de Bodegraafse dames een keurig resultaat neer.

In de beginfase van de wedstrijd leek BZ te moeten wennen aan het felle spel van de tegenstander. Door slordige passing en fysieke duels kwam het niet tot uitgespeelde kansen, en werd het een echte zwemwedstrijd. De eerste periode eindigde in een stand van 3-2. Daarna nam de thuisploeg langzaam meer afstand. De drie strafworpen die het team mee kreeg werden koelbloedig binnengeschoten door penaltykillers Dongelmans en Schellingerhout, die beiden in totaal viermaal scoorden. In het andere doel wist keepster Noah Boswinkel menig H.B.W.-schot te keren. Verdedigend ging het gedurende de wedstrijd beter lopen bij BZ, en de tegenstander kon alleen met fysiek spel nog iets forceren. In de laatste minuten bepaalde Jennifer den Besten – hongerig naar een goal – de eindstand. Binnen twee minuten liet zij met drie doelpunten uit drie schoten vanaf de rechterflank een zuivere hattrick noteren. Zo wist BZ na een stroef begin de wedstrijd overtuigend af te sluiten.

Coach Jary Göbel – zelf ook geen onverdienstelijk waterpolospeler – is na afloop tevreden: “Een hele fijne overwinning. In de kwartfinale van de beker hebben we het onnodig spannend gemaakt. Deze uitslag geeft een terechte weerspiegeling van het krachtsverschil aan. Volgende week hebben we een dubbel, waarbij de focus op de halve finale van de Manmeer Cup zal liggen. Met de steun van de Blue Yellow Army zullen we alles geven voor de finaleplaats.” Op zaterdag 15 februari speelt dames 1 om 19:00 uur een competitiewedstrijd in Waddinxveen tegen De Gouwe. De halve finale is een dag later om 17:30 uur thuis in De Kuil. Het bekervirus heeft zich inmiddels verspreid door Bodegraven, dus kom op tijd om een goed plekje te bemachtigen!

Periodestanden: 3-2; 6-4; 10-7; 15-8

Doelpunten: Melissa Dongelmans en Kaylee Schellingerhout 4; Jennifer den Besten 3; Maaike Broersma en Britt van Dam 2