Kinderen Verhoeff-Rollmanschool leren dat danken ook delen is

In de weken rond Dankdag voor gewas en arbeid was het thema op de Verhoeff-Rollmanschool: ‘Wie dank je’?  De basis voor het thema was een verhaal uit de Bijbel en ging over de profeet Elia. Dit verhaal staat in het Oude Testament in 1 Koningen 17: 1-16.  De kinderen hebben de verhalen uit dit gedeelte gehoord.  We hebben erover gezongen en zijn met elkaar over dit onderwerp in gesprek gegaan.  We hebben God gedankt voor zijn trouwe zorg en liefde. 
Op woensdag 2 november (dankdag) stond dit thema ook centraal in de kindermiddagdiensten in de Bethelkerk en de Dorpskerk.  De kinderen hebben geleerd dat danken ook delen is. Dit hebben we o.a. in de praktijk gebracht door een actie voor de voedselbank te houden.  De kinderen waren enthousiast en hebben erg veel houdbare producten verzameld en meegebracht naar school.  Vrijdag 4 november zijn er meer dan 18 volle kratten opgehaald door een medewerker van de Voedselbank Gouda! Voedselbank Gouda heeft een regionale functie, waaronder ook Bodegraven valt. 

Aan de actie voor de Voedselbank was binnen de school ook een wedstrijd verbonden. Er kon door de kinderen gekozen worden uit een kleurplaat, knutselpuzzel of door de groepen van de bovenbouw een woordpuzzel. Uit al de prachtige inzendingen werd er uit iedere groep een winnaar gekozen. Met deze 12 kinderen gaan we binnenkort een bezoek brengen aan de voedselbank in Gouda. Na het bezoek mogen zij een presentatie in hun eigen klas geven over alles wat ze daar gezien en gehoord hebben. Het was in alle opzichten een geslaagde actie!

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank