Sieb-Eric-Bianca NK-15 051122

Sieb Griede en Bianca Ghatias 3e op Nederlands Kampioenschap Judo

Afgelopen zaterdag vond in Hoogeveen het Nederlands Kampioenschap Judo tot 15 jaar plaats. Na een plaatsing te hebben verdiend op het districtskampioenschap mochten Chikara Sport judoka’s Bianca Kamal Ghatias, Sieb Griede en Christian Opmeer deelnemen. In het ochtendblok was het de beurt aan Bianca en Christian. Bianca wist haar eerste partij overtuigend te winnen met een mooie combinatie. In haar tweede partij treft ze haar geduchte concurrent en deze weet ze helaas niet te winnen. In de herkansingsronde laat ze weer sterk judo zien en weet hier 2 partijen te winnen. 
De kleine finale (om brons) moet ze tegen Maaike Proost (ook uit Bodegraven), oud trainingsmaatje en dus een hele goede bekende.  Bianca judoot slim en geeft haar tegenstander weinig ruimte. Met een goede, sterke houdgreep weet zij de winst naar zich toe te trekken. Brons voor Bianca!! 

Voor Christian was het een grote prestatie dat hij zich geplaatst heeft voor dit NK, hij doet pas sinds dit jaar mee in de leeftijdscategorie -15 jaar en is dus één van de jongere deelnemers.  Zijn missie was vooral om te leren en ervaring op te doen. Hij heeft hard en sterk gevochten dit NK, maar helaas wist hij geen partij te winnen. Na twee verliespartijen was het klaar. Met veel ervaring rijker gaat hij weer mooie stappen maken! 

In het middagblok kwam Sieb in actie.  Zijn eerste twee partijen komt hij gemakkelijk door. Binnen 30 seconden heeft hij beide gewonnen met ippon. Ook zijn derde wedstrijd weet hij te winnen met een sterke houdgreep. In de halve finale treft hij een concurrent voor het podium. Sieb staat sterk te judoën, domineert de partij en weet zijn tegenstander een paar keer te werpen (met en zonder score). Helaas is zijn tegenstander hem toch te slim af en Sieb belandt op zijn rug. Hij verlies de partij. Hiermee is de gouden medaille uit zicht en dat zorgt voor een teleurstelling. Brons is het hoogst haalbare nog. 

Coaches Eric Zwaan en Marcel Houtzager (van Top Judo Utrecht, waar Sieb en Bianca ook trainen) trekken hem er doorheen en hij weet de focus te hervinden voor z’n laatste partij. En met succes! Ook deze weet hij te winnen. Brons voor Sieb!

 

 

X