Holthuijsen weer matchwinnaar bij Rohda’76

Voor de tweede wedstrijd op rij sloeg Rohda’76 toe in blessuretijd. Vorige week tegen Be Fair en nu in en tegen Stolwijk: 1-2. En opnieuw was Steven Holthuijsen het goudhaantje.

,,Een stugge ploeg,’’ zo kwalificeerde Linstra de tegenstander. De Koudekerkse oefenmeester zag dat zijn elftal zich in de eerste helft kon beroepen op het meeste balbezit, maar dat leidde nauwelijks tot uitgespeelde kansen. ,,Dat deed Stolwijk goed, maar ik moet ook zeggen dat wij te weinig bewogen zonder bal.’’

De openingstreffer viel na een uur spelen. Voor een overtreding op Issam el Bouazatti wees scheidsrechter Van Eck naar de stip. Met zo’n buitenkansje weet aanvoerder Mitchell van Waveren doorgaans wel raad: 0-1. Amper twee minuten later kwam Stolwijk door Stefan Visser langszij, ook via een penalty na een overtreding door Herman Berends: 1-1.

Om toch nog een overwinning te forceren meldde Steven Holthuijsen zich weer voorin. En in de bonusminuten die de scheidsrechter aan de wedstrijd toevoegde wist de lange verdediger gestuntel in de Stolwijk-afweer vakkundig af te straffen: 1-2.

Door de winst klom Rohda’76 naar de derde plaats op de ranglijst, achter koploper Zwammerdam en SCH’44. Die twee ploegen treffen elkaar zaterdag 12 november in Harmelen. Rohda’76 ontvangt dan het Woerdense VEP dat op de vierde plaats staat. Een soort superzaterdag dus.

Foto-onderschrift: Siedrik Berends stuit op de Stolwijk-goalie. Foto Don van der Meer

 

 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank