109763555_315039463202968_3786477127525526756_n

Koen (10) gaat zich 24 uur opsluiten in badkamer voor KiKa

Vorige week vrijdag bedacht Koen Wansinck (10) de actie voor KiKa: “Vrijdag [de 31e] ga ik me 24 uur opsluiten in de badkamer, en daar ga ik dan gewoon proberen te overleven en doen wat je normaal op een dag doet. Dus ook slapen.”
Hij deed het idee van opsluiten in de badkamer kwam na een video van YouTuber Harm. “Ik wilde het [opsluiten in de badkamer] ook voor de lol gaan doen, maar mijn moeder zei: moet je er niet een doel aan verbinden?” Dat deed hij. Waarom Koen voor KiKa koos? “Dat doel kende ik gewoon heel goed, en er zit een jongetje bij mij op school en die heeft ook kanker gehad.”

Hoe hij de 24 uur voor zich ziet? “Voorafgaand neem ik denk ik wel wat eten mee en maak ik vast mijn bed klaar. Ik denk dat ik me wel een beetje ga vervelen daar, maar ik vul mijn tijd denk ik wel met lezen. Ik neem gewoon een stapel boeken mee. Ik ga ook een vlog maken die ik dan later deel.” Tijdens de challenge maakt hij ook korte video’s, die hij als updates op de Facebookpagina van de actie kan delen.

Doneren

Inmiddels heeft de leerling van de Speel- en Werkhoeve al verschillende sponsoren, en heeft hij “ruim 200 euro” opgehaald. “Dat had ik eigenlijk niet verwacht, maar ik dacht dat ik wel een hoop zou ophalen. Er komen ook steeds nieuwe sponsors bij.” Hij laat de sponsorlijst zien. Door een door zijn moeder opgerichte Facebookpagina voor de actie komt er meer bekendheid. “Na de challenge maakt mijn moeder het geld over naar KiKa. Ik heb niet echt een doel qua geld; ik zie gewoon wel hoeveel het wordt.” X