200227 LAMPJE 8+ – MF Lampje_Maas theater en dans_ NoaVerhofstad

‘LAMPJE’ van Maas Theater & Dans komt naar Bodegraven!

Bodegraven – Donderdag 27 februari, in de voorjaarsvakantie, is de prachtige jeugdtheatervoorstelling ‘Lampje’ te zien in het Evertshuis. Moniek Merkx bewerkte het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap over de dochter van de vuurtorenwachter.
“Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.” “Ga liggen, wind. Af!” Maar de wind is geen hond en verandert in een storm, dus dan gaat alles mis. Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een woest avontuur terecht.

De voorstelling ‘Lampje’ is een theaterbewerking van het gelijknamige en zeer succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat mooie recensies kreeg en vier boekenprijzen won, waaronder de Gouden Griffel. De theaterversie van ‘Lampje’ is een beeldende vertelling met poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan.

Moniek Merkx over Lampje

“Lampje is een prachtig boek met veel verrassende wendingen en een rijk, goed geschreven plot. Ik herken Schaaps melancholie maar ook haar eigentijdse dilemma’s. Het verlangen naar de zee, een spannend spookhuis en een bonte kermisploeg nemen je vanaf het begin mee in een indrukwekkend tijdloos verhaal. Lampje is in feite een coming-of-age verhaal. In zo’n stormachtige periode zit altijd veel diepte en het is ontroerend om te zien hoe Lampje met vallen en opstaan steeds meer zelfvertrouwen krijgt.”

‘Lampje’ is een voorstelling geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en ook heel interessant voor ouders/ verzorgers. Het begint om 19:00 uur, kaarten kosten € 12,50. Vooraf kan er een KIDSHAP frietjes met appelmoes gegeten worden, à € 4,00 pp. Wel graag vooraf reserveren! Er is een beperkt aantal plaatsen in het Grand Café. Ga naar www.evertshuis.nl/lampje voor meer informatie of het reserveren van tickets.

Alvast een voorproefje?

https://www.youtube.com/watch?v=RYSldRIgVLA

ALGEMENE INFORMATIE

DONDERDAG 27 FEBRUARI

Maas Theater en Dans – Lampje (8+)

Aanvang: 19:00 uur (let op! Bijzondere aanvangstijd)

Entree: € 12,50

Kidshap: € 4,00 per persoon

Aanvang Kidshap: 18:00 uur

Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven

Foto: Noa Verhofstad 

X