Na 250 jaar weet Beethoven nog steeds te inspireren

Bodegraven – In ‘Het jaar 250 na Beethoven’ vertelt presentator en klassieke muziek fan Floris Kortie het wonderlijke levensverhaal van Ludwig van Beethoven. Dat wordt afgewisseld met de mooiste delen uit Beethovens pianosonates door Vera Kooper, zoals de ‘Mondschein’, de ‘Pathétique’ en de ‘Appassionata.’ Op vrijdag 24 september komen ze naar het Evertshuis.
Welkom in het jaar 250 na Beethoven! Tweeënhalve eeuw na zijn komst op aarde laat Kortie (o.a. bekend door Podium Witteman), samen met pianiste Vera Kooper, zien én horen hoe Beethoven onze wereld heeft veranderd. Gewapend met historisch bewijsmateriaal en aan de hand van persoonlijke ontboezemingen, geschiedkundige spoedcursusjes, obscure YouTube-filmpjes en de allermooiste muziek ooit geschreven, wordt één ding duidelijk: het Beethoven-tijdperk is nog maar net begonnen! Na 250 jaar weet Beethoven nog steeds te ontroeren en te inspireren.

De voorstelling begint om 20.30 uur in de theaterzaal van het Evertshuis. Tickets kosten € 20,- inclusief drankje. Meebrengen van een geldig coronatoegangsbewijs aan de deur is verplicht. Voor meer informatie en het reserveren van kaarten zie www.evertshuis.nl/floris-kortie-en-vera-kooper

PRAKTISCHE INFORMATIE:

VRIJDAG 24 SEPTEMBER 2021

Floris Kortie en Vera Kooper – Het jaar 250 na Beethoven

AANVANG 20:30 uur

ENTREE € 20,00 met drankje*

*met coronatoegangsbewijs

Fotograaf Merlijn Doomernik

X