fuutfeest5-1-van-1-1050×700

Nieuw seizoen zwembad De Fuut bijna van start

Of het weer een warmte record gaat worden dit jaar dat weten we nu nog niet, voor de watersportrecreatie zou het natuurlijk super zijn, zo ook voor zwembad de Fuut. 26 April gaan de deuren van zwembad de Fuut in Reeuwijk weer open! “In 2014 was het nog maar de vraag of de Fuut open zou blijven”, aldus Dieter Möckelmann.'”Er was immers genoeg badwater in de buurt en daar bedoelde wethouder Dirk Jan Knol De Kuil in Bodegraven in combinatie met het zwembad in recreatiepark Landal mee.”
Het raadsvoorstel destijds had twee scenario’s en beide waren ‘het sluiten van de Fuut. Daar was Dieter het absoluut niet mee eens en startte met zijn ‘Reeuwijk on line’ op Facebook een actie op. De Fuut moest open blijven en daar dachten de meeste Reeuwijkers net zo over. Dieter kreeg 150 mensen aangekleed met onder andere zwembandjes en badmutsen mee naar het gemeentehuis alvorens er een derde en misschien wel desastreus raadsvoorstel zou komen. Dieter Möckelmann kreeg van wethouder Knol 40 minuten de tijd om een pleidooi te houden voor het behoud van zwembad de Fuut. Scenario 3 pakte na een week stemming met het hof en burgerinitiatief de Fuut zeer positief uit. ‘De Fuut blijft open!’

Tekst gaat door onder de video

Informatieavond vrijwilligers

De Fuut werd onder voorzitterschap van Dieter een stichting met circa 150 vrijwilligers. Ook dit jaar kunnen de zwemgasten door het grote aantal vrijwilligers weer heerlijk genieten van het prachtige zwembad. Gedurende de gehele winter is het zwembad dankzij vele sponsors uit de omgeving volledig opgeknapt. Ondernemers droegen bij aan onder andere het ophogen van het terrein en de ligweide ligt er dit jaar ook weer prachtig bij. “Ook zijn er nog meer verbeteringen aangepast”, aldus Dieter. Ook dit jaar kan de Fuut weer veel extra vrijwilligers gebruiken. Daarom is er aanstaande dinsdag 16 april in Het huis van Alles aan de Van Staverenstraat in Reeuwijk Brug om 19.30 uur een informatieavond voor mensen die zich op willen geven als vrijwilliger . Hoe meer vrijwilligers, hoe beter en plezieriger de Fuut kan door blijven draaien, want de leus blijft immers “Samen veilig open”! 

Door: Judith Ostendorf

 X