Lodewijk-XIV-met-zijn-leger-foto-Femke-van-der-Linden

Première musical Water en Vuur in Bodegraven

Bodegraven – Op vrijdagavond 30 september gaat de gloednieuwe musical Water en Vuur in première in het Evertshuis. De voorstelling is speciaal geschreven voor het 350 jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie. Een enthousiaste groep spelers zingt, danst en speelt dit waargebeurde verhaal onder regie van Michiel van der Burgt.
Het verhaal

De 21 jarige prins Willem III moet tijdens het Rampjaar 1672 ons land verdedigen tegen het oprukkende Franse leger. In Bodegraven verschuilt hij zich achter de waterlinie in de Kruidenburg aan de Dammekant in Bodegraven, hij staat zijn mannetje en probeert zelfs Woerden terug te veroveren.

Ondertussen wordt een Limburgse soldaat verliefd op een boeren meisje. Haar land is onder water gezet door zijn leger. Toch is ze ongerust, wanneer hij naar het slagveld moet. Wanneer Franse troepen aan het einde van het Rampjaar de bevroren waterlinie oversteken, worden Zwammerdam en Bodegraven met de grond gelijk gemaakt. Hun harten worden naar elkaar toe getrokken, maar tegengestelde belangen stoot hen steeds weer van elkaar af. Burgers op de vlucht, belegerde steden en verwoeste dorpen. Een oorlogsverhaal dat na 350 jaar helaas nog heel actueel is.

De voorstelling is geschreven en geregisseerd door Nieuwerbrugger Michiel van de Burgt. Florian van der Reijden componeerde er prachtige muziek bij. Op vrijdag 30 september is de première en 1 oktober is de voorstelling in het Evertshuis te zien. De bijzondere  geschiedenis van dit dorp speelt ook in andere theaters binnen de waterlinie.

De voorstelling begint om 20.00 uur, tickets kosten € 19,50 inclusief drankje. Voor meer informatie en het reserveren van kaarten zie www.evertshuis.nl

Voor overige speeldata en theaters zie www.musicalwaterenvuur.nl

Praktische informatie

Vrijdag 30 september (première) en zaterdag 1 oktober

Musical Water en Vuur

Muziektheater

AANVANG: 20.00 uur

ENTREE: € 19,50 (inclusief drankje)

X