Rohda’76-BMT.Jeroen.Schouten.17.09.2022

Rohda’76 bekert verder

Ook in de derde poulewedstrijd pakte Rohda’76 de volle winst. Na de 8-0 tegen Bernardus en de 4-1 tegen Woubrugge, moest nu het Haagse BMT (Biedt Moedig Tegenstand, opgericht in 1911) eraan geloven: 1-0.
Een zwaarbevochten zege, want de thuisclub speelde maar liefst 75 minuten met tien man na twee gele kaarten binnen enkele minuten – dus rood – voor Jorg Schreuder. ,,We hebben gevochten als leeuwen. Af en toe piepte en kraakte het bij ons, maar dan was er altijd nog onze keeper Luc Spannemaker,’’ analyseerde trainer Arjen Linstra na afloop.

De Koudekerkse oefenmeester zag Jeroen Schouten op slag van rust uit een counter de 1-0 maken. De winnende treffer, zo bleek later.

Moraal

In de tweede helft drongen de gasten aan en probeerden hun numerieke meerderheid te gelde te maken. Toch kwam Rohda’76 niet echt in de problemen en stapte als poulewinnaar van het veld. En met die eerste plaats vervolgen de blauwhemden het bekertoernooi. ,,Deze overwinning is goed voor het moraal, want volgende week spelen we voor de competitie uit bij SCH’44. Dat wordt een loodzware pot tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat. Maar met de vandaag getoonde wilskracht gaan we met vertrouwen naar Harmelen,’’ blikt Linstra alvast vooruit op de competitie-ouverture van zaterdag 24 september die om 14.30 uur begint.

Foto-onderschrift: Matchwinnaar Jeroen Schouten probeert zich van zijn tegenstander te ontdoen. Foto Don van der Meer

 

 

 

 X