RVC ’33 eerste winnaar van de REBO-Cup

RVC ’33 is de eerste winnaar geworden van de REBO-Cup. Tijdens het toernooi op het hoofdveld van v.v. Bodegraven legden de Reeuwijk-Dorpers vrijdagavond al de basis voor de toernooizege door een 0-2 overwinning op ESTO. Zaterdagmiddag gaf RVC ’33 daar een goed vervolg aan door winst op Bodegraven en een gelijkspel tegen Rohda ’76. En passant won RVC ’33 ook de penaltybokaal. Mark Sluijs was met 5 doelpunten de topscorer van het toernooi. Foto’s van het toernooi, geschoten door André van Egdom zijn te zien op BR6.nl

Nog even lastig

In de wedstrijd tegen Bodegraven had RVC ’33 het aanvankelijk nog moeilijk. Bodegraven kwam al snel verrassend op een 1-0 voorsprong door Kees Rijneveld. Toen Bodegraven zich in de eigen buitenspelval verslikte, bracht Ralph Tol de stand weer in evenwicht. Nog niet was het verzet bij Bodegraven gebroken. Het kwam zelfs weer op voorsprong door Ilias Hadi, die onachtzaamheid in de RVC-verdediging afstrafte: 2-1. Kort daarop alweer de gelijkmaker van Mark Sluijs. Vanaf dat moment drukte RVC ’33 door. Via twee treffers van Mark Sluijs en ook één van Sander Sluijs boekte RVC ’33 op de valreep nog een ruime 2-5 zege.

Kleine kans

In de 2e wedstrijd van de zaterdagmiddag versloeg ESTO Rohda ’76 met 2-1. Via een vrije schop van Jack Simons en een treffer van Rick van Deuren had ESTO al bij rust een 2-0 voorsprong te pakken. Pim de Visser wist met zijn doelpunt voor Rohda het nog even spannend te maken: 2-1. Echter ESTO liet zich niet meer verrassen en hield zodoende nog een kleine kans op de toernooizege.

Genoeg aan een gelijkspel

Tegen Rohda ’76 had RVC ’33 genoeg aan een gelijkspel om de eerste winnaar te worden van de REBO-Cup. Mark Sluijs zette RVC ’33 in de 1e helft al op voorsprong: 1-0. In de 2e helft produceerde de op dreef zijnde RVC’er z’n 5e doelpunt van de middag: 2-0. Er leek toen geen vuiltje aan de lucht voor de Reeuwijk-Dorpers. Echter Rohda ’76 kwam nog langszij via Pim de Visser en Niels Boverhuis. Echt bibberen werd het daarna niet voor RVC ’33. Het hield de 2-2 vast en was de toernooizege een feit.

Slotakkoord

Bodegraven-ESTO was het slotakkoord van de REBO-Cup. Ooit was dat dé dorpsderby van Bodegraven, maar door de overstap van Bodegraven naar het zaterdagvoetbal wordt die in competitieverband niet meer gespeeld. En zo werd de wedstrijd weer even in ere hersteld. Een echte clash zoals vroeger werd het niet. ESTO trok uiteindelijk aan het langste eind door een doelpunt van Job van Welie in de 2e helft.