RVC laat zich niet wegspelen tegen koploper

Op Carnavalszaterdag heeft de KNVB in zijn onmetelijke wijsheid en starheid besloten om de afgelaste wedstrijd vastgesteld. Vele verzoeken ten spijt moest de wedstrijd gespeeld worden en werd gemeld dat er onder geen beding wedstrijden worden verplaatst (tenminste voor RVC dan). Het mag duidelijk zijn, dat het samenstellen van een team stuitte op problemen. Uiteindelijk hebben sommige spelers toch besloten om de clubkleuren te verdedigen ten koste van hun rit op de kar.

Dit kon ook omdat Koudekerk op zijn best de wedstrijd wilde vervroegen naar 13 uur.  Er werden slechts 12 spelers gevonden, waarvan er twee de donderdagtraining niet hebben kunnen afmaken en er 1 sinds een week terug is van stage in het buitenland. In de warming up liet de groep zien dat ze er zin in hadden. Al in de tweede minuut zag de scheidsrechter (als enige) een overtreding in de buiteling van een aanvaller van Koudekerk en lag de bal op de stip. Stefan wist de penalty te stoppen en dat bracht de Reeuwijkers nog meer energie.

Koudekerk ontwikkelde gaandeweg de eerste helft het verwachte veldoverwicht, maar werd ook steeds op tijd onschadelijk gemaakt. In de twintigste minuut was eigenlijk het enige wapenfeit van Koudekerk een kopkans. Echt grote kansen waren verder niet te zien aan de kant van de Reeuwijkse goalie. Op het half uur kwam RVC er driemaal heel flitsend uit en werden kansen gecreëerd van een gevaarlijker kaliber. Na rust begon Koudekerk met een wat meer naar voren spelend team om het veldoverwicht meer in kansen om te zetten. Want zij waren het toch wel aan hun stand, als koploper, verplicht om voor meer gevaar te kunnen zorgen. Toch was het eerste wapenfeit een vlammend schot van Stan Sluijs, die na een wereldreis sinds kort weer meer op het trainingsveld te zien is.

In de 55ste minuut was het (opnieuw) een corner, waar de goal door viel. In de hierop volgende fase ontstond er een tamelijk open wedstrijd met een Koudekerk dat elkaar makkelijker wist te vinden. Maar ook met kopkansen voor RVC door Frank en Rens, maar ook twee grotere kansen voor Koudekerk, waar Stefan goed de baas bleef. In de 80ste minuut leek Stefan geklopt, maar spatte de kopbal op de lat uiteen. Dit was ook het sein om toch te proberen de gelijkmaker te forceren. Frank werd doorgeschoven naar de spits in de hoop wat te kunnen forceren. Dit leverde meteen een kans op voor Mathijs die naar binnen kon snijden, maar de centrale verdediger wist de bal weg te glijden voor het een schotkans kon worden. In de 84ste minuut wist Koudekerk op snelheid een kans te creëren en de 2-0 te maken.

Omdat we de nederlaag niet groter wilden laten zijn, dan we nodig achtten speelden we de laatste minuten uit met de bezetting van het grootste deel van de wedstrijd. In de 89ste minuut volgde nog eenmaal een grote kopkans, maar ook die werd helaas gemist. Een groot compliment voor de aanwezige spelers van vandaag, die hun carnavalsactiviteiten even opzij hebben gezet om de clubkleuren te verdedigen. 24 februari is de volgende wedstrijd tegen het sterke Soccer Boys, dat toch wel een van de best voetballende ploegen is (en winnaar van de eerste periode)