Tactisch ESTO speelt 1-1 gelijk tegen Soccer Boys

Maar liefst vijf basisspelers ontbraken zaterdag omdat ze gezamenlijk op wintersportvakantie waren. Zo gaat dat in een vriendenploeg als er een vrije zaterdag staat gepland in de competitie en ze geruime tijd geleden de vakantie geboekt hebben. Helaas werd de vrije zaterdag ingevuld met een inhaalwedstrijd en moest trainer Koos van Zoest een andere tactiek toepassen. Dat pakte prima uit mede dankzij de onverzettelijkheid van het ploeg op het veld.

Geweldig doelpunt en stug verdedigen.

Binnen vijf minuten kwam ESTO op voorsprong. In veel wedstrijden neemt ESTO voetballend het initiatief. Nu mocht de tegenstander dat doen en moest dat bekopen met een dieptepass op Pim de Visser. Hij kegelde vervolgens de bal keurig met een boog over de Bleiswijkse keeper in het doel voor de 0-1 voorsprong. Tot de rust konden de oranjehemden zich stukbijten op de stugge ESTOverdediging. Dat ging niet zonder blessures waarbij de beschadigde neus van Thijs Vink het meest vervelend was. Hij verliet het veld niet en speelde met een prop in de neus de wedstrijd degelijk en sterk uit. Soccer Boys was veel aan de bal en dreigend zonder echt gevaarlijk te worden. De broer van Thijs, keeper Tom Vink, had weinig moeite zijn doel tot de rust schoon te houden.

Snelle gelijkmaker en gamechanger.

Het duurde nog geen vier minuten na de aftrap voor het tweede bedrijf tot Soccer Boys langszij kwam. Een onderschepping en snelle voorzet werd met een intikker afgerond voor de 1-1. De druk op het ESTOdoel werd daarna flink opgevoerd en een doelpunt hing in de lucht. Tot in de 68e minuut een tweede gele kaart, dus rood, een gamechanger veroorzaakte. Soccer Boys verloor met tien man aanvalskracht en ging steeds verder naar achteren spelen. ESTO nam het initiatief over en mocht met kansen toch nog aan een overwinning ruiken. De kansen werden niet verzilverd en uiteindelijk waren beide ploegen en de supporters wel tevreden met de puntendeling.

Volgende week ontvangt ESTO om 14.30 BSC op de Kievitsheuvel.