Schoolvoetbal weer een groot succes!

De maand mei stond wederom in teken van schoolvoetbal, georganiseerd door Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk. Over de gehele gemeente werd door maar liefst 90 schoolteams sportief gestreden! Na twee voorrondes, was het woensdag 24 mei tijd voor de finaleronde. Over de drie verschillende dagen, zijn er bijna 1000 scholieren én coaches lekker actief bezig geweest. Een voetbaltoernooi om trots op te zijn!
Voorrondes

De eerste voorronde was dit jaar op 10 mei bij voetbalverenigingen De Rijnstreek in Nieuwerbrug aan den Rijn en bij WDS in Driebruggen. Hier streden de scholen uit Reeuwijk-Brug, Reeuwijk-Dorp, Driebruggen, Waarder en Nieuwerbrug tegen elkaar. Op woensdag 17 mei was het de beurt aan de Bodegraafse scholen en wel op de accommodaties bij ESTO en Rohda’76. Ook hier voetbalden veel kinderen van de groepen 5, 6, 7 en 8 vanuit verschillende scholen met elkaar.

Finale met Sven van Beek

De poulewinnaars van de voorrondes mochten zich op woensdag 24 mei melden om mee te doen aan de gemeentelijke finale, ditmaal bij ESTO. Ook hier werd er weer op sportieve wijze gevoetbald, ieder met de eigen herkenbare schoolkleuren aan. “We hebben prachtige potjes voetbal gezien, enthousiaste toeschouwers, heel veel doelpunten en een strakke organisatie. En ik ben ook erg trots op de meiden van De Bron, zij hebben in beide leeftijdscategorieën gewonnen!” aldus Sandra Goedhart directeur van basisschool de Bron. Bij de jongens van de groepen 5 en 6 ging IKC Schatrijk er met de winst vandoor, bij de groepen 7 en 8 ging de nummer 1 positie naar de Da Costa. De prijzen werden uitgereikt door niemand minder dan Sven van Beek! Alle teams mochten ook een vraag stellen aan deze profvoetballer. Een erg leuk én sportief eind.

Wat een succes!

Sport en Welzijn kijkt terug op weer een geslaagd voetbaltoernooi: Buurtsportcoach Dennis: “mede door de fijne samenwerking met de voetbalverenigingen en de scholen was het weer een groot succes. Er werd met veel plezier gespeeld en was er naast de prijzen voor de winnaars ook veel aandacht voor sportiviteit bij de teams en de coaches.”

Door de vele wedstrijden zijn natuurlijk veel voetbalvelden, doelen, ballen én scheidsrechters nodig. De ondersteuning van de betrokken verenigingen waren dan ontzettend fijn en hopelijk voor herhaling vatbaar. Tijdens deze dag zijn er veel foto’s gemaakt. Die zijn allemaal te vinden op de facebookpagina van Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk. Tot volgend jaar!

Advertentie