Spelletjes-initiatief van Michel en Steve verrassend succesvol: “met 35 man in een Appgroep”

Een aantal weken geleden sprak ReBonieuws Michel en Steve voor de rubriek ReBoWoont. In dat artikel vertelden zij over hun spelletjesavonden, en nodigden zij bewoners van de gemeente uit om eens langs te komen. Veel enthousiaste reacties volgden. Inmiddels is een spelgroep alswel de eerste spelletjesavond georganiseerd. “We waren echt blij verrast. Ik denk dat het heel erg gezellig was met degenen die langskwamen. Het was ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen, dat is goed uitgevallen.” aldus Steve.
we moeten nu zelfs zeggen: ‘we stellen een maximum van 16 mensen per avond’

Hoe waren de reacties op de oproep?

“Heel erg leuk. Een aantal vrienden sloot zich aan. Wat we minder hadden verwacht – en wat we heel leuk vinden – is dat veel mensen buiten onze kennissenkring ons een bericht stuurden. Dat is heel uniek. We zitten nu met een man of 35 in een app.” De eerste spelletjesavond bestond uit zo’n 15 personen “waarvan we de meesten van tevoren niet kenden.” Het bleek onverwacht populair: “we moeten nu zelfs zeggen: ‘we stellen een maximum van 16 mensen per avond’.

Hoeveel spelletjesavonden hebben jullie al gehad, en hoe is het?

De eerste spelletjesavond begon met een kennismaking, daarna werden er “vier tafels met spellen neergezet; variërend in moeilijkheidsgraad. Na een spel kijken mensen wie er vrij is, en pakken ze er vanzelf weer een nieuw spel bij. Wat wij heel leuk vonden is dat we op een andere manier met de spellen bezig zijn, en we ze uit kunnen leggen. Het is echt onze hobby.”

Waarom vinden mensen dit zo leuk denken jullie?

“Mensen die hier net zijn komen wonen zeggen: ‘we zoeken connectie, en vinden bordspelletjes leuk”. Een ander zei: “ik vind spellen heel leuk, maar niemand in mijn familie’. Verder zijn er mensen die graag eens in een groep een spel spelen, of gewoonweg voor de gezelligheid. “Het grappige is wel dat iedereen een beetje in dezelfde leeftijdsgroep zit, tussen de 25 en 35.”

Wat zijn jullie plannen voor volgende spelletjesavonden?

“We willen het graag iedere maand een keer organiseren, dat is ons streven. Voorlopig is dat lastig om op te pakken. We hopen dat het binnenkort weer mag.” Aan ideeën geen gebrek: een speciale spelletjestafel is op komst, en een ‘twee-speler’-competitieavond wordt geopperd.

“Het is toch wel heel uniek. Dat je zulke gemene delers hebt en dezelfde interesses, dat het gewoon klikt met mensen. Dat had ik zelf niet meer verwacht, dat je op onze leeftijd, in de dertig, nieuwe vrienden kunt maken.”

Door: Anne van SchothorstX