’t Vaantje te Reeuwijk in coronatijd: Uitdaging en nieuwe start “in de wijn”

blank

Ernst-Willem van der Lee is al vanaf zijn 16e betrokken bij de horeca, aan welke kant van de bar dat ook is. Inmiddels beheert hij met zijn vrouw Jolanda al 11 jaar Reeuwijks restaurant ’t Vaantje. Nog steeds, corona of niet. Binnenkort zal het stel een volledige overstap maken naar hun Wijnhuis en Wijnbar. “Het is echt een nieuw begin.”

blank


Hoe kijk je terug op een jaar corona?

“Allereerst als een gigantische uitdaging. Alle creativiteit wordt op de proef gesteld om te kijken hoe je je team bij elkaar kan houden, je gasten kunt binden, en omzet kunt generen.”

blank
Ernst-Willem in de Wijnbar.

Hoe houden jullie binding met jullie gasten?

“Ik moet toegeven; als je gesloten bent en je niet de hele avond je gasten kan vertroetelen, dat dat lastig is. Dan moet je het doen met de nieuwsbrief, sporadisch als je mensen tegenkomt, of hopen dat mensen ‘koffie to go’ komen halen.”

Wat is jullie meest innovatieve zet geweest tijdens de coronacrisis?

“Het is heel erg moeilijk om in coronatijd innovatief te zijn. Ik denk dat hetgeen wat wij het beste gedaan hebben en trots en blij mee zijn; is dat we twee dagen na het uitbreken van de lockdown 15 maart bezorging zijn gaan doen. We zijn een van de eersten geweest die dat aanboden en hadden daarin een voorsprong.”

Wat kunnen gasten verwachten als jullie weer open gaan?

“Dat is voor mij een lastige vraag; we gaan ’t Vaantje overdragen aan een nieuwe groep. Wij gaan zelf met de wijn verder; ’t Reeuwijks Wijnhuis met de Wijnbar.” Daar werken ze inmiddels ook al zeven jaar. We zijn nu fysiek aan het verhuizen. Dat doet pijn, dat is emotioneel. Het is echt een nieuwe start, en het is leuk om op een frisse manier het Wijnhuis en de Wijnbar open te stellen. We zijn druk bezig met wijn importeren. We gaan er met veel plezier tegenaan en we ontvangen graag onze gasten.”

Op de foto: Robert-Jan Oudshoorn op de foto is uit ’t Vaantje meegekomen en is nu het gezicht van de Wijnbar.

Door: Anne van Schothorst

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank