Updates werkzaamheden en restricties De Kuil Bodegraven

blank

Sportcentrum De Kuil in Bodegraven heeft het de afgelopen tijd niet makkelijk te verduren. Zo is de zaal dit seizoen afgeschreven door een overstroming en blijkt de legionellabacterie bij de douches vooralsnog hardnekkig, meldt wethouder Dirk-Jan Knol.

blank


Overstroming zaal

Door overstroming op een houten vloer in de zaal kan deze pas volgend zaalseizoen weer in gebruik worden genomen. De reparatie die momenteel loopt zal half juni afgerond zijn. Omdat het zaalseizoen dan al ten einde is, moeten we wachten tot de volgende. ‘’Een lastige situatie voor veel partijen’’, aldus wethouder Dirk-Jan Knol. ‘’We zijn echter erg blij dat er hard gewerkt wordt aan een oplossing.

Legionella

Ondanks dat er alles aan gedaan is om de legionellabesmetting in De Kuil onder controle te krijgen, is dit niet gelukt. De installatie moet daarom worden aangepast. De opdracht ligt bij de gemeente, waarna er met de aannemer en installateur wordt onderzocht wat zij exact moeten aanpassen om voorgoed van de besmetting af te komen. Duidelijkheid over termijnen is er nog niet. Voorlopig kunnen we bij De Kuil dus nog niet douchen.

Positief blijven

Ondanks deze pechgevallen is het zwembad bezig met de feestelijke opening. ‘’Het is een fantastisch zwembad. Iedereen kijkt zijn ogen uit’’, aldus Dirk-Jan Knol. ‘’Hopelijk kunnen we er nog vele jaren van genieten zodra deze tegenslagen uit de weg zijn.’’

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank