Vrijwilligersaward on tour!

Op 19 december nam de SAM Vrijwilligerscentrale de award voor vrijwilliger van het jaar 2022 in ontvangst. Deze award is bedoeld voor alle vrijwilligers die actief zijn binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, omdat wat vrijwilligers doen niet met elkaar te vergelijken is en vrijwilligers stuk  voor stuk waardevol en onmisbaar zijn.
Aan de vrijwilligerscentrale de taak om een gepaste locatie te zoeken voor deze award. Al snel kwam zij tot de conclusie – met input van vrijwilligers – dat de award niet op één plek zou moeten blijven staan, maar op tourbeurt van organisatie naar organisatie zou moeten gaan. Zodat de award écht bij vrijwilligers terecht komt. Inmiddels heeft de award haar eerste plekje gekregen in het Hospice Bodegraven-Reeuwijk. 

Binnen het hospice zijn wel 80 vrijwilligers actief, van zorgvrijwilligers tot hulp in de tuin. En dat is ook wel nodig, want met elkaar vullen zij het rooster zodat er de hele dag door, elke dag van de week vrijwilligers aanwezig zijn. Zij dragen eraan bij dat de gasten van het hospice samen met hun naasten in een liefdevolle omgeving, op een waardige en respectvolle manier afscheid kunnen nemen van het leven. En wie denkt dat het in het hospice alleen maar verdrietig is, heeft het mis. Er wordt ook veel met elkaar gelachen! Lijkt het jou ook leuk om vrijwilligerswerk te doen bij het hospice? Neem dan vooral contact met ze op.

Over een tijdje komt de award alweer op een nieuwe locatie bij een vrijwilligersorganisatie te staan. Bij welke volgende organisatie vind jij dat deze award thuis hoort? Je kan een organisatie aandragen via vrijwilligerscentrale@samwelzijn.nl.

De award voor vrijwilliger van het jaar is uitgereikt door de lokale omroep BR6 en de Kijk op Bodegraven-Reeuwijk tijdens de opnames van het tv programma ‘tussen kerst en kurk’.

 

Advertentie