“VSTS pakt 4 punten in Bodegraven”

Zaterdag 2 maart speelde VSTS dames 1 een thuiswedstrijd tegen Kalinko dames 2. Donna Sluijs en Mirjam van der Kruk speelden mee in deze wedstrijd, op de passer-loper en middenpositie.

De eerste set startten Naila Sabovic, Judith Terpstra, Zoë Schouten, Karin van Rijn, Mirjam van der Kruk, Donna Sluijs en Krystel Termorshuizen. Deze set begonnen de dames uit Bodegraven sterk. Ze zetten met hun aanvalskracht Kalinko dames 2 onder druk en kwamen al snel op een voorsprong van 4 punten. De dames uit Bodegraven hielden de voorsprong echter niet vast en Kalinko kwam op een voorsprong. Bij een achterstand van 22-24 kwam Karin van Rijn aan service. Zij zorgde met haar sterke service dat Kalinko onder druk kwam te staan en maakte punt na punt. De dames uit Bodegraven wonnen de set alsnog met 26-24.

In de tweede set startte Olivia van Wijngaarden op de diagonaal positie. De passing was in het begin van deze set minder sterk dan hiervoor, dus kon Kalinko de dames uit Bodegraven onder druk zetten met haar service. VSTS dames 1 liep meteen een achterstand van 5 punten op. Kalinko had de overhand in deze set en het team hield gedurende de hele set de voorsprong vast. Uiteindelijk verloren de dames uit Bodegraven met 23-25.

In de derde set begonnen de dames uit Bodegraven vrijer te spelen dan in de tweede set. Ze speelden samen als team en communiceerden ook goed met elkaar. In deze set was het VSTS die de overhand had, mede door goede service-series en aanvalskracht. Er werd een goede verdediging neergezet en daardoor kon Kalinko niet veel punten scoren. VSTS dames 1 speelde overtuigend en won daarmee met 25-15.

In de vierde set zette VSTS dames 1 het goede spel uit set drie door. In deze set wisten de dames uit Bodegraven nog beter waar ze ballen weg konden leggen aan de kant van Kalinko en er werden veel punten gescoord. Kalinko had geen antwoord op het sterke spel van VSTS dames 1. De set werd dan ook gemakkelijk gewonnen met een eindstand van 25-13. Dit zorgde voor een 3-1 winst voor Bodegraven.

VSTS dames 1 is heel blij met de winst tegen Kalinko dames 2. De volgende wedstrijd is op 8 maart. De dames uit Bodegraven spelen dan uit tegen VVV Delta om 19:30 uur.