Woonupdate: de laatste nieuwtjes over Bodegraafs woningbouwproject Hofjes van Dronen

De veelbesproken Hofjes van Dronen kennen geen gemakkelijk ontwikkelingsproces. Voordat dit Bodegraafse woningbouwproject gerealiseerd kan worden moet er eerst veel gesloopt worden. Vandaar ook de verwachting dat de eerste paal in 2024 de grond in gaat, laat wethouder Dirk-Jan Knol weten.  
Waarom onduidelijkheid?

De aanzienlijk hogere bouwkosten, veranderende woningmarkt en vertragingen in overeenkomsten scheppen veel onduidelijkheid over de voortgang van de Hofjes van Dronen, zowel voor inwoners als gemeente. De afgelopen tijd moest er geschroefd worden aan het oorspronkelijke plan. Dit nam tijd in beslag.

Huidige verwachtingen

Wethouder Dirk-Jan Knol hoopt dat de gemeente alle belangrijke overeenkomsten op korte termijn kan afsluiten. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan goedkeurt, kunnen de projectontwikkelaars gaan slopen. De wethouder verwacht het bestemmingsplan over enkele maanden in de raad te kunnen behandelen. In dit geval is het volgend jaar tijd voor voorbereidend werk. In 2024 zou de eerste paal de grond in gaan, waarna het project gefaseerd wordt opgeleverd.

Over Hofjes van Dronen

Dit Bodegraafse nieuwbouwproject past mooi in het plaatje van binnenstedelijke ontwikkeling en ligt in de buurt van het openbaar vervoer. We kunnen sowieso 13,5% aan sociale huurwoningen én 9,5% aan sociale koopwoningen verwachten. Verder wordt er 12,5% aangewezen voor middeldure huurwoningen.

De Hofjes van Dronen belooft Bodegraven een uitgebalanceerde woongelegenheid te brengen. Hierbinnen vallen ook gelijkvloerse appartementen voor bijvoorbeeld senioren, om de doorstroom aan te wakkeren.

Advertentie