oktober, 2019

03okt19:30Theatercollege ‘Kom PloTT (deel II)’ van George van Houts in Bodegraven

blank

Meer

Event Details

Twee seizoenen geleden overdonderde George van Houts met ‘Kom Plot’, een theatercollege over de aanslag op de Twin Towers en de hiermee samenhangende ‘conspiraties’. Na 75 voorstellingen en meer dan 150.000 weergaven op YouTube vraagt dit initiatief om een vervolg, een deel II. Donderdag 3 oktober komt hij naar het Evertshuis.

Nepnieuws, fake news, trollen, nieuws-of-nonsens, conspiraties, samenzweringsdenkers. Deze termen buitelen om de haverklap door de media. Wat nog te geloven? Vroeger was de krant: “een meneer” en het NOS-8-uur-journaal heilig. Daar kon je van op aan. Ook de overheid was betrouwbaar, zeker via Postbus 51. Maar tegenwoordig? Mensen en media spellen elkaar van alles op de mouw. Het lijkt nu anders dan vroeger maar is dat wel zo? Nee. Helemaal niet. Het nepnieuws is al zo oud als de mensheid. Maar vroeger waren de burgers gezagsgetrouw en daardoor goedgelovig. Mooi woord: goedgelovig. De voorstelling/het theatercollege KomPloTT gaat over misleiding. Misleiding is een van de alleroudste strategieën van bijvoorbeeld de krijgskunst. In leerboeken voor legeraanvoerders in het keizerlijke oude China werd het duizenden jaren geleden al onderwezen: misleiding een van de beste manieren om een voorsprong op je tegenstander te organiseren.

De geopolitieke ontwikkelingen schreeuwen om duiding. Reden te meer om dieper in te gaan op alle vragen rond de moeder van al deze veranderingen en opgelopen spanningen: 9/11. Met als ironisch extra een aantal complotten uit de jongste geschiedenis die achteraf wel degelijk waarheid zijn gebleken. Zoals de Gladio-affaire. Een reeks absurde samenzweringen waar je hartelijk van in de lach schiet. Bijvoorbeeld: waren er niet eigenlijk twéé Titanics? Of: heeft Stanley Kubrick in 1968 de volledig-in-scène-gezette maanlanding gefilmd? Wederom een theatercollege waarbij je kin op je borst zakt van verbazing over de kronkelingen van de menselijke geest.

De voorstelling begint iets vroeger dan normaal. namelijk om 19:30 uur. Kaarten kosten € 19,00 (inclusief drankje) per persoon. Voor meer informatie of het reserveren van kaarten zie www.evertshuis.nl

Praktische informatie

Donderdag 3 oktober

Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484

George van Houts – Kom PloTT (deel II) try-out

Genre: Theatercollege

Aanvang: 19:30 uur (LET OP! afwijkende aanvangstijd)

Entree: € 19,00 inclusief drankje

Tijd

(Donderdag) 19:30

X