Verkeerslichten Raadhuisweg in Reeuwijk

In Reeuwijk-Brug is de verkeerslichtinstallatie aan de Raadhuisweg momenteel in storing. Dit heeft impact op twee locaties: bij het kruispunt met de Groen van Prinstererstraat en bij de voetgangersoversteek bij de fietsbrug naar de Greidweide.
Het gebied is een 30 km-zone; het verkeer mag hier niet harder dan 30 km per uur rijden. Volgens de landelijke richtlijnen horen er geen verkeerslichten in een 30 km-zone. De toepassing van de verkeersregels zorgt ervoor dat het verkeer veilig verloopt. Zo geeft u het verkeer dat bij de Groen van Prinstererstraat van rechts komt, voorrang. En zo geeft u de voetgangers op het zebrapad bij de fietsbrug ook voorrang. De verkeerslichten zijn er na de inrichting blijven staan, als extra ondersteuning van die verkeersregels.

De installatie staat momenteel in storing omdat de detectielussen kapot zijn en omdat de lichten moeten worden vervangen. Dat vraagt om een aardige financiële investering. Omdat de constructie niet in lijn is met de landelijke richtlijnen, is een verkeerskundig bureau gevraagd om het nut en de noodzaak van de verkeerslichten te onderzoeken. Ondertussen zijn er borden geplaatst die wijzen op de ter plekke geldende verkeersregels. Ook de scholen zijn hier apart over ingelicht, zodat er in de klas en bij de ouders extra aandacht wordt gevraagd voor de toepassing van de juiste verkeersregels.

Bron: Gemeente

Advertentie