De basisscholen Willibrord en Miland: “Lang zullen we lezen”.

In de afgelopen weken werd er op de twee basisscholen, de Willibrord en Miland, de Kinderboekenweek gevierd. Het thema voor deze week was Gi-Ga-Groen met een verwijzing naar de natuur en het avontuur. Op beide scholen zijn natuur en lezen een belangrijke speerpunten en wordt er veel aandacht aan besteed.
De voormalig bestuurder van de Groeiling (organisatie waar de twee scholen bij horen) Harry van de Kant,  presenteerde zijn nieuwe boek “Molli gaat naar zee”. Samen met Mollie kwam Harry voorlezen. In de ochtend was hij op de Willibrord en in de middag op de Miland. Alle leerlingen hebben ervan genoten en stelden ook veel vragen aan Mollie en natuurlijk ook aan meneer Harry.

Tevens was er op de Willibrord een boekenmarkt waar de lokale boekhandel Karssen goede zaken deed met leerlingen en hun ouders/verzorgers. Aan het eind van de Kinderboekenweek is er afgesloten met een Gi-Ga-Groendans. Op beide scholen wordt er nog 1 week hard gewerkt en daarna genieten we van een fijne herfstvakantie waarin natuurlijk menig boek gelezen wordt.

Foto’s:

Advertentie