Banenmarkt voor werkzoekenden 3 november

Gouda, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk en Krimpenerwaard verenigen zich om hun inwoners naar werk te helpen. Op donderdag 3 november is iedereen die een baan zoekt, nieuw werk wil of zich wil laten omscholen welkom in de Sint-Janskerk in Gouda. Inwoners uit alle vier de gemeenten ontvangen we voor de opening om 10.00 uur, waarna ze meteen in gesprek kunnen gaan met één van de dertig werkgevers die vertegenwoordigd zijn. Het voordeel: je hoeft niet eerst een brief en een cv te sturen en wachten tot je uitgenodigd wordt, maar kan meteen in gesprek gaan met je toekomstige werkgever.
Eindeloos brieven sturen, wachten tot je een keer op gesprek mag komen en dan één van de zovelen zijn is een grote frustratie voor veel mensen die op dit moment werk zoeken. Want als je al eens wordt uitgenodigd, is er vaak wel iets aan te merken op de loopbaan: een niet helemaal passende opleiding, te weinig ervaring of het welbekende ‘gat’ in het cv.

De nadruk ligt hierin vaak op de tekortkomingen en minder op de wil om te werken. Met de banenmarkt komt daar verandering in. “Dat moet ook”, vinden Claire Broekman en Zoulikha Boulahdaraj   van WSP Midden-Holland. Zij organiseren deze banenmarkt om zo te kijken naar wat iemand wél kan en wil. 

 

 

“En mocht het zo zijn”, vult Claire aan, “dat je een bepaald certificaat op opleiding nodig hebt om het werk uit te voeren? Dan kijken we samen met jou en de werkgever hoe we dat kunnen realiseren. Het betekent in ieder geval dat je dat zelf niet hoeft te betalen.” Zoulikha benadrukt dat tijdens zo’n werkleertraject een uitkering meestal doorloopt, mocht je die hebben. “Ik weet dat dit voor veel mensen een geruststelling is. Het enige dat we vragen is de belofte om ervoor te gaan.”

Werkgevers op de banenmarkt

Bouw, schoonmaak, zakelijke dienstverlening, techniek, ICT, groen, logistiek, transport en zorg. Bijna alle denkbare branches zijn vertegenwoordigd op de banenmarkt. Weet je al precies wat je wilt? Dan loop je op 3 november rechtstreeks naar de werkgevers in jouw favoriete branche. Weet je nog niet wat je wilt? Geen zorgen, want daar zijn de werkgevers op voorbereid. Ze geven je de nodige informatie zodat je – als je naar huis gaat – een stapje dichterbij je nieuwe baan bent. 

Aanmelden

Heb je al langere tijd geen baan, maar kan en wil je wel werken? Droom je van een andere baan? Wil jij het roer omgooien? Iedereen heeft een eigen, persoonlijke reden om een (nieuwe) baan te zoeken. Maar besef wel dat alleen jij de stap kunt zetten om het ook daadwerkelijk te doen. Meld je aan op <http://www.wspmiddenholland.nl> www.wspmiddenholland.nl, scroll een klein stukje naar beneden en klik op ‘Banenmarkt voor werkzoekenden’. Vul het formulier in en je bent aangemeld.

Aanmelden doe je hier: https://wspmiddenholland.nl/evenementen/banenmarkt/

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank