Geen Vakantiespelen, wel Rohda-voetbaldriedaagse

De traditionele Vakantiespelen gaan vanwege het nog rondwarende coronavirus dit jaar niet door. Een grote teleurstelling voor 800 Bodegraafse kinderen, hun ouders en vele vrijwilligers. Om dat leed deels te verzachten, organiseert Rohda’76 een voetbaldriedaagse in de laatste week van de schoolvakantie.
Alternatief bieden

Op 25, 26 en 27 augustus kunnen kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar deelnemen aan de voetbaldriedaagse voor slechts 15 euro. Er geldt een maximum van 100 kinderen. Voetbalschool Soccerdream zorgt iedere dag van 09.00-12.00 uur voor een aantrekkelijk programma.

Arjan Griffioen, voorzitter van Rohda’76, legt uit waarom zijn club tot dit initiatief is gekomen. ,,Dat de Vakantiespelen niet doorgaan is natuurlijk een domper voor heel veel kinderen, ouders én vrijwilligers. De Vakantiespelen kunnen wij qua omvang en inhoud vanzelfsprekend niet vervangen. Wel hebben we gekeken hoe Rohda’76 vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, en binnen de mogelijkheden die de vereniging heeft, een soort alternatief kan bieden.”

Laagdrempelig

Niet alleen jeugdleden van Rohda’76 mogen meedoen; ook niet-leden kunnen zich inschrijven. Rohda’76 heeft met 15 euro de deelnemersbijdrage bewust bescheiden gehouden, laagdrempelig. Dat kon dankzij een bijdrage van de Stichting BONAZ en Goudriaan-Jongerius Bouw. Erik Dijk, één van de drijvende krachten achter de voetbaldriedaagse, doet uit de doeken wat de kinderen mogen verwachten: ,,De trainers van Soccerdream zorgen voor een gevarieerd programma. Voetbalplezier en het vergroten van voetbalvaardigheden gaan hand in hand. Verder krijgen alle deelnemers nog een presentje als blijvende herinnering en tussendoor staat er drinken en een gezonde snack klaar.”

Inschrijven

Soccerdream staat onder leiding van voormalig profvoetballer Vlatko Lazic, die ooit als pupil bij Rohda’76 voetbalde. Komend seizoen gaat hij de onderbouw van Rohda’76 trainen.

Kinderen die mee willen doen, kunnen zich tot 18 augustus inschrijven via deze link.

Foto: Archieffoto 2018

Ingezonden berichtX